Ελασσόνα

Συνάντηση Θ. Παιδή με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ.Γιώργο Μαυρωτά για τον Αθλητικό Τουρισμό στον Όλυμπο

Σημαντική  συνάντηση είχε ο Θανάσης Παιδής με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά στην Αθήνα, όπου στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκε ο Αθλητικός Τουρισμός στον Όλυμπο.

Ο κ. Παιδής ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Μαυρωτά για την ανάπτυξη του Παραπέντε σε ένα από τα πιο ιδανικά πεδία, σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως πλέον έχει αρχίσει να καθιερώνεται ο Όλυμπος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μεγάλη διοργάνωση του αγώνα «Faethon Olympus Marathon», καθώς το ραντεβού – στο οποίο θα συμμετάσχουν εκατοντάδες δρομείς – έχει δοθεί για τις 11–12 Ιουλίου στις πλαγιές και τις κορυφές του μυθικού βουνού.

Κατά τη διάρκεια της επαφής τέθηκαν, επίσης, θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Θ. Παιδής δήλωσε τα εξής: «Ενημερώσαμε τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού για τις δυνατότητες περεταίρω ανάπτυξης του Παραπέντε στον Όλυμπο, όπου με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις μπορεί να επιτευχθεί η ανοδική πορεία του αθλήματος φέρνοντας επισκέπτες από όλον τον κόσμο και σημαντικά οφέλη στον τόπο μας.

Συνάμα συζητήσαμε για τις αθλητικές υποδομές, οι οποίες με σχέδιο και παρεμβάσεις μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κατοίκων και τουριστών.

Ο Αθλητικός Τουρισμός κερδίζει συνεχώς μερίδιο στον παγκόσμιο χάρτη καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές με το αγαπημένο τους σπορ. Ο Όλυμπος αποτελεί ιδανικό τόπο για την ανάπτυξη πολλών και διαφορετικών μορφών εναλλακτικού τουρισμού, όπως οι αγώνες βουνού, το Παραπέντε κ.α. Αυτές τις προοπτικές, με όραμα και πρόγραμμα, μπορούμε να τις αναδείξουμε» τόνισε κλείνοντας ο Θανάσης Παιδής.

 

Previous ArticleNext Article