Λάρισα

Με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ συναντήθηκε ο Χρήστος Κέλλας

«Με την πλήρη ψηφιοποίηση του συστήματος, επιταχύνουμε τη διαδικασία απονομής των συντάξεων, κάνοντας πράξη την ψηφιακή σύνταξη, ενώ, έως τον Απρίλιο του 2020 ολοκληρώνουμε τη δράση για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της δυσχερούς εξυπηρέτησης των αγροτών, από τον e-ΕΦΚΑ, καθώς μέσω της αποκέντρωσης των υπηρεσιών του τ. ΟΓΑ, περιορίζουμε τις αναίτιες μετακινήσεις τους».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, στον αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Χρήστος Χάλαρης, στη συνάντηση που είχαν, παρουσία του υποδιοικητή κ. Λευτέρη Κρητικού, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του ΕΦΚΑ, όπως το μείζον θέμα με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων του πρ. ΟΓΑ, στην έκδοση παραπεμπτικών για πιστοποίηση αναπηρίας, στην καταβολή αναπηρικών συντάξεων, καθώς και τις δυσλειτουργίες, που έχουν παρατηρηθεί στο λογισμικό σύστημα, αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας, “παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του Οργανισμού, που δεν επαρκεί”.

Με αφορμή τη σταδιακή διάθεση των ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μέσω του δικτυακού τύπου e – EFKA, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του συστήματος, ο Χρήστος Κέλλας, μετά και τη συνάντησή του με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά ότι η μέριμνα για τους ασφαλισμένους και τους κατοίκους της υπαίθρου, αποτελεί βασική προτεραιότητά της. Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΦΚΑ και την υλοποίηση της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ταχύτερη απονομή συντάξεων και παρέχουμε τη δυνατότητα της εξυπηρέτησης από απόσταση για την πλειοψηφία των συναλλαγών. Συγχαίρω τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χάλαρη και τον Υποδιοικητή κ. Κρητικό για το έργο, που επιτελούν στον Οργανισμό. Σίγουρα, έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμη, για να αναβαθμίσουμε πλήρως τις παρεχόμενες υπηρεσίες, επιταχύνοντας όλες τις διαδικασίες και καλύπτοντας τον χαμένο χρόνο, που άφησε ανεκμετάλλευτο η προηγούμενη κυβέρνηση».

 

Previous ArticleNext Article