Ελασσόνα

Στο κέντρο υγείας Ελασσόνας ο Κ. Μπαργιώτας

Από τον τόπο καταγωγής του, την Ελασσόνα, ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα ο Κώστας Μπαργιώτας. Ο βουλευτής Λάρισας και υπεύθυνος του τομέα υγείας του Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας. Ως γιατρός γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα Κέντρα Υγείας της χώρας, όπως και την αυταπάρνηση που δείχνουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Δεν έχουν προηγούμενο όσα έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το αφήγημα περί «κορυφαίας μεταρρύθμισης» κατέρρευσε μαζί με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ). Σπατάλησαν πολύτιμους πόρους για αχρείαστες δομές και αδιαφόρησαν για τους γιατρούς. Πως πίστευαν ότι θα λειτουργήσει το σύστημα χωρίς γιατρούς; Με προσευχές; Ο κ. Ξανθός με αποκαλούσε μηδενιστή, όταν τα έλεγα στη Βουλή. 4,5 χρόνια πήγαν χαμένα για την ΠΦΥ. Η πρόκληση, σήμερα, είναι η ανάπτυξη ενός σύγχρονου συστήματος ΠΦΥ με όλους τους γιατρούς, για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Μεταξύ άλλων, στο Κίνημα Αλλαγής με το «Σχέδιο Ελλάδα» προτείνουμε ενιαίο σύστημα ΠΦΥ με τον ΕΟΠΠΥ ρυθμιστή και  εγγυητή της αξιοποίησης της δημόσιας δαπάνης, αξιοποίηση όλων των δομών και όλων των επαγγελματιών υγείας, Κέντρα Υγείας σε όλους τους αγροτικούς και ημιαστικούς Δήμους, Πολυδύναμα Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας σε όλα τα μεγάλα Αστικά Κέντρα με δίκτυο υπηρεσιών στα δημοτικά διαμερίσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Τόσο η Διευθύντρια του Κ.Υ. Ελασσόνας, κ. Γαρυφαλλιά Ρέϊκου – Καφφέ, όσο και ο Aντιπρόεδρος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας του νομού Λάρισας, κ. Ζήσης Δότας, ανέφεραν στον κ. Μπαργιώτα ότι το βασικό πρόβλημα του Κ/Υ Ελασσόνας είναι η έλλειψη προσωπικού. «Ο Πολάκης εφηύρε και τον θεσμό των αόρατων εργαζόμενων, τους οποίους υπολόγιζε σε 18.730. Έχω μιλήσει στη Βουλή για την «Πολάκειο άλγεβρα». Αράδιαζε διαρκώς αριθμούς που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Του ζήτησα να καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής αναλυτικό πίνακα με τις 18.730 –τόσο προκηρυχθείσες όσο και  καταληφθείσες- θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τον Ιανουάριο του 2015 έως το 2019 ανά περιφέρεια, νοσοκομείο και ειδικότητα. Ακόμα περιμένω. Το σύστημα έχει «κρασάρει» και δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προσλήψεις ιατρικού και κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού» απάντησε ο βουλευτής.

Previous ArticleNext Article