Ελασσόνα

Στην Κοζάνη λειτούργησε ο μητροπολίτης Ελασσώνος

Στην Κοζάνη μετέβη ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, όπου συμμετείχε στις πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης.

Ο κ. Χαρίτων συγχοροστάτησε στον Εσπερινό και στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με τους μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο και τον «οικοδεσπότη» – όμορο μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο.
Μαζί τους συλλειτούργησαν αρχιμανδρίτες και ιερείς των όμορων μητροπόλεων. Ανάμεσά τους και ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου – αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου.
Στο Θείο Κήρυγμα, ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό, υπογραμμίζοντας ότι από καταραμένο ξύλο μετατράπηκε σε ξύλο ευλογίας, αποτελώντας το σύμβολο της νίκης, της ελπίδας και της Αναστάσεως.
Από την πλευρά του ο «οικοδεσπότης» μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος ευχαρίστησε θερμά τους προσκεκλημένους μητροπολίτες για την παρουσία τους και τους εκατοντάδες του κόσμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όλος αυτός ο κόσμος στέλνει δυνατά το μήνυμα της πίστεως σε όλη την Ελλάδα και σε όσους προσπαθούν να αποιεροποιήσουν το έθνος μας».

(Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article