Ελασσόνα

Στην έκθεση με έργα μαθητών στην Ελασσόνα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Δ.Παπαδημόπουλος

Στην έκθεση με έργα μαθητών του 1ου Ε.Κ., σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑ.Λ. και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, που πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση-χαιρετισμό:

<<Θα ήθελα να συγχαρώ τους Διευθυντές, το διδακτικό προσωπικό και φυσικά τους μαθητές του Εργαστηριακού Κέντρου, του Επαγγελματικού Λυκείου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ελασσόνας, για την σημερινή έκθεση.

Η αποτελεσματικότητα, ενός εκπαιδευτικού συστήματος κρίνεται από το βαθμό στον οποίο το σύστημα εκπληρώνει τους στόχους του, μέσα σε συγκεκριμένες συνθήκες κοινωνικές, πολιτικές ή τοπικές.

Όλοι μας, με βαριά καρδιά βλέπουμε τους νέους μας, με διαρκώς εντεινόμενους ρυθμούς, να φεύγουν, να παίρνουν το δρόμο της ξενητειάς, αναζητώντας εργασιακό καταφύγιο σε άλλες χώρες, αφού στην πατρίδα μας – υπό το βάρος ,και το άγος των μνημονίων-  νιώθουν ανασφαλείς.

Παρ΄ όλα αυτά όμως, πιστεύω πως υπάρχει έλλειψη πληροφόρησης για τη δυνατότητα επένδυσης στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, της οποίας ο ρόλος εάν αναδειχθεί και συνδεθεί με τις τοπικές- και όχι μόνο- αγορές εργασίας θα έχουμε προσφέρει στα παιδιά μας ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης, θα διευκολυνθεί η παραγωγική τους ένταξη στον κοινωνικό ιστό και τελικά θα υποβοηθηθεί ως ένα βαθμό η αναδιάρθρωση της οικονομίας.

Από την περιήγησή μου στην έκθεση διαπιστώνω ότι οι μαθητές έχουν προσλάβει ποιοτικές τεχνικές γνώσεις, το επίπεδο δε των πρακτικών τους δεξιοτήτων είναι υψηλό.

Οφείλω να εξάρω το ΄΄ξεδίπλωμα΄΄ της δημιουργικής έκφρασης και προσπάθειας των παιδιών, αντικρίζοντας τα καινοτόμα έργα και τις κατασκευές, να επαινέσω τη φαντασία τους, που με απλά υλικά μα με περίσσια διάθεση και μεράκι εκθέτουν σήμερα αριστουργήματα.

Εμείς θα είμαστε αρωγοί σε οποιεσδήποτε δράσεις δημιουργικής έκφρασης.

Μπράβο σε όλους σας.>>

Previous ArticleNext Article