Λάρισα

Ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την κατασκευή του νέου Ειδικού Σχολείου Λάρισας

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκαν η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Λάρισας κα Στέλλα Λιάπη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, για να τον ευχαριστήσουν για την πρόσφατη ένταξη για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου που αφορά στην κατασκευή νέου κτιρίου για το Ειδικό Σχολείο. Συγκεκριμένα το έργο με τίτλο «Ανέγερση Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής  Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ατόμων με αναπηρίες, εντάχθηκε για χρηματοδότηση μετά από έκδοση της απόφασης από τον κ. Κ. Αγοραστό με προϋπολογισμό 4.290.000 €. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη για το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης της όλης διαδικασίας υλοποίησης του έργου.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα πραγματοποιηθεί μεταστέγαση από παλαιό κτίριο που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από τη Λάρισα, στο νέο κτίριο κατάλληλων προδιαγραφών δυναμικότητας 50 μαθητών με 12 αίθουσες διδασκαλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο και αναβαθμίζουμε τη δημόσια παιδεία.. Το υπάρχον Ειδικό Σχολείο λειτουργεί σε κτίριο στους Αγ. Αναργύρους, που απέχει 16 χλμ από τη Λάρισα και δεν εξυπηρετεί τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Η κατασκευή του νέου κτιρίου αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα των μαθητών, του συλλόγου γονέων και των δασκάλων. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον Δήμο Λαρισαίων και ως Περιφέρεια θα κατασκευάσουμε το σχολείο και θα το παραδώσουμε στον Δήμο για να το λειτουργήσει».

Η διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της διαδικασίας και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, που αναγνώρισε την αναγκαιότητα κατασκευής νέου κτιρίου και έθεσε το έργο σε άμεση πορτεραιότητα.

Previous ArticleNext Article