Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: «Όχι» στα σχέδια της κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό

Δίπλα στους κατοίκους του Κυψελοχωρίου που αντιδρούν στην πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει στο «Στρατόπεδο Ζώγα» δεύτερη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο νομό της Λάρισας βρέθηκε ξανά, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, η οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής. Αμέσως μετά η κα Μπίζιου δήλωσε σχετικά:

«Μόλις πριν λίγες μέρες υπήρξαν δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων για ενδείξεις οικονομικής ατασθαλίας εκ μέρους της κυβέρνησης, που σχετίζονται με τις δομές φιλοξενίας των μεταναστών και οι οποίες αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμένο δυτικό κόσμο.

Χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει και δεύτερη δομή φιλοξενίας στο νομό της Λάρισας, κάτι που είναι αντίθετο στη βούληση της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής.

Ένα τόσο μεγάλο, σύνθετο και κρίσιμο ζήτημα δεν είναι δυνατόν να το διαχειρίζεται με τόσο ερασιτεχνικό τρόπο η απερχόμενη κυβέρνηση. Η ΝΔ έχει δεσμευτεί πως τα σύνορά μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δεν δικαιούνται προστασία, θα επιστρέφουν άμεσα στις χώρες προέλευσής τους. Εκείνοι που θα παραμείνουν στη χώρα μας θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας».

Previous ArticleNext Article