Λάρισα

Αθηνά Σιαφαρίκα: Βαθύ το αποτύπωμα του Οινοποιείου Τυρνάβου στην τοπική κοινωνία και οικονομία

Τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου επισκέφθηκε η Αθηνά Σιαφαρίκα, υποψήφια βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, με καταγωγή από τον Τύρναβο. Η δικηγόρος, Μέλος του Μητρώου Στελεχών και του Τομέα Οικονομίας & Ανάπτυξης της ΝΔ, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον πρωτογενή τομέα της περιοχής, ενώ φροντίζει να συνομιλεί τακτικά με εκπροσώπους του, προκειμένου να ενημερώνεται για τα προβλήματά του. Άλλωστε, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα του νέου αναπτυξιακού προτύπου που έχει ανάγκη η χώρα.

Η κ. Σιαφαρίκα συναντήθηκε με τον πρόεδρο, Χρήστο Τσιτσιρίγγο, καθώς και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και υπαλλήλους του Οινοποιείου, ενώ περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού. Κατά τη συζήτηση με τους εκπροσώπους του Οινοποιείου, η κ. Σιαφαρίκα ενημερώθηκε για τα κυριότερα προβλήματα που καλείται αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσει, γενικά ο αμπελοοινικός τομέας, και ειδικά, το Οινοποιείο Τυρνάβου, όπως οι αθρόες εισαγωγές φθηνών κρασιών χύμα που στη συνέχεια ελληνοποιούνται, η οινοποίηση των σταφυλιών διπλής και τριπλής χρήσης, η διευκόλυνση της συμμετοχής των αμπελουργών σε προγράμματα αναδιάρθρωσης, η ανάγκη μεγαλύτερης εξωστρέφειας κλπ.

Από την πλευρά της, η κ. Σιαφαρίκα εξήρε την προσφορά του Οινοποιείου στην τοπική κοινωνία και οικονομία, ενώ δήλωσε ότι οι νομικές της γνώσεις αλλά και η προηγούμενη εμπειρία της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς των Βρυξελλών θα είναι στη διάθεση του αγροτικού κόσμου εφόσον εκλεγεί, προκειμένου να αποκτήσει ο πρωτογενής τομέας της περιοχής δυναμική και τεκμηριωμένη εκπροσώπηση σε πολιτικό επίπεδο.

 

 

Previous ArticleNext Article