Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Στις 26 Μαΐου στέλνουμε μήνυμα πολιτικής αλλαγής σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, με αφορμή τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο. Μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Ελλάδα.

Το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα εκπροσωπήσει 500 εκατομμύρια πολίτες, 28 κρατών της Ε.Ε, θα κληθεί να λάβει τις πλέον σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ένωσης. Το φαινόμενο του ευρωσκεπτικισμού και της ανόδου των άκρων είναι το αποτέλεσμα μιας Ευρώπης που φοβάται και ανησυχεί, καθώς οι λαοί της βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν ακραίες συνθήκες φτώχιας και κατάρρευσης του κράτους πρόνοιας.

Η ενωμένη Ευρώπη όμως, το πλέον επιτυχημένο πολιτικό πείραμα του προηγούμενου αιώνα, οφείλει να σταθεί γερά στα πόδια της και να βρει τον δρόμο της ουσιαστικής σύγκλισης των οικονομιών σε ένα μοντέλο που θα εξασφαλίζει κοινωνική ευημερία και πρόοδο για τους λαούς της γηραιάς ηπείρου. Χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε τις πολιτικές εκείνες και τα πρόσωπα που εκφράζουν την αταλάντευτη πίστη στην ευρωπαϊκή ιδέα και μπορούν να δώσουν την μάχη των ιδεών και των εφαρμοσμένων πολιτικών.

Οι επικείμενες ευρωεκλογές θα αποτυπώσουν ξεκάθαρα τις πολιτικές τάσεις εντός των συνόρων της κάθε χώρας μέλους. Αυτό αποτελεί για την χώρα μας το πρόκριμα της αναγκαίας πολιτικής αλλαγής. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση της χώρας, θα λάβει το πρώτο μήνυμα από τους πολίτες, που έχουν πλέον ξεκάθαρο το αποτύπωμα της «πρώτης φοράς» Αριστερά.

Η κυβέρνηση που θα έδιωχνε την τρόικα και θα έβαζε τέλος στα μνημόνια, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να υπογράψει το πιο αχρειάστο μνημόνιο και να δεσμεύσει την κρατική περιουσία για έναν ολόκληρο αιώνα.

Η κυβέρνηση που θα έδειχνε το φιλολαϊκό της προφίλ και θα εναντιώνονταν απέναντι στις ελίτ, δεν είχε κανένα πρόβλημα με την πολιτική της, να αφαιρέσει από το πορτοφόλι των Ελλήνων 10 δισεκατομμύρια ευρώ και να γεύεται τους καρπούς της εξουσίας στα κότερα της ελίτ, καπνίζοντας τα πανάκριβα πούρα των «εχθρών».

Η κυβέρνηση του ηθικού πλεονεκτήματος ήρθε να διχάσει τους Έλληνες, στηρίζοντας την ιδεολογική της ταυτότητα πάνω στο άκρως διχαστικό «ή εμείς ή αυτοί», με τον Πρωθυπουργό να αποδεικνύει πως έχει επιλέξει να είναι Πρωθυπουργός των λίγων.

Μεθυσμένοι από το άρωμα της εξουσίας δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να συνεργαστούν με τους πάντες, εμφορούμενοι από την κυνικότητα που τους προσφέρει η αρχή «όλα για την καρέκλα».

Έφτασαν στο σημείο να πουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας, ανταλλάσοντας, ουσιαστικά, την ελληνική ιστορία, με λίγα «χάδια» του εξωτερικού παράγοντα, πιστεύοντας πως με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να ξεγελάσουν τους πολίτες, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, μοιράζοντας τα βοηθήματα της ντροπής.

Οι Έλληνες πολίτες πλέον γνωρίζουν. Στις 26 Μαΐου παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας. Στέλνουμε ισχυρό, ευρωπαικό, και ταυτόχρονα ελληνικό μήνυμα:

Όχι στον λαϊκισμό, όχι στα άκρα, όχι στην κυβερνητική εξαπάτηση.

Επιλέγουμε εκείνους τους ανθρώπους, τους καλύτερους από ένα εξαιρετικό ευρωψηφοδέλτιο, που μπορούν να μας εκπροσωπήσουν επάξια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επιλέγουμε όμως και στον τόπο μας, στους Δήμους και στις Περιφέρειες εκείνους του ανθρώπους που προέρχονται από την παράταξη που έχει ταυτίσει την ιστορία της με τις μεγάλες αλλαγές στον τόπο μας.

Η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έρθει με την ενίσχυση της μεγάλης φιλελεύθερης, ευρωπαϊκής παράταξης. Της παράταξης που δεν δίστασε ποτέ να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις που οδήγησαν την χώρα στον σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία εγγυώνται την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Στις 26 Μαΐου γράφουμε το μέλλον με τα δικά μας χέρια!

Previous ArticleNext Article