Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια του Πολίτη – Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου

«Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δεσμευτεί δημόσια πως ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, θα αφορά την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, διότι ο ΠΚ εφαρμόζεται από 1η Ιουλίου και αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια ζητήματα, όπως έχουν επισημάνει και πολλοί εισαγγελείς με αθρόες αποφυλακίσεις και με μια εξαιρετικά χαλαρή ποινική αντιμετώπιση κακοποιών στοιχείων». Αυτό επεσήμανε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας κ. Βασίλη Καραπιπέρη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας κ. Ιωάννη Σκριάπα και το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Λάρισας.

Η κα Μπίζιου αντάλλαξε απόψεις με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς καθώς και με τους υπαλλήλους των Φυλακών Λάρισας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο σωφρονιστικό ίδρυμα, συζητώντας μαζί τους για όλα τα τρέχοντα θέματα που τους αφορούν.  Σε σχετικές δηλώσεις στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το Μεταναστευτικό, ενώ τόνισε για μια ακόμη φορά την έμφαση που δίνει η ΝΔ στο τομέα της Ασφάλειας του Πολίτη.

«Επαναφέρουμε το ταχύτερο την ομάδα ΔΕΛΤΑ και ενισχύουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, με πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών, ενισχύουμε τις περιπολίες στις γειτονιές, με ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου, καταργούμε άμεσα το νόμο Παρασκευόπουλου, ώστε να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα, που έχει κάνει την πόρτα των φυλακών περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου, εφοδιάζουμε τους αστυνομικούς με νέο εξοπλισμό. Εντός εξαμήνου όλοι οι αστυνομικοί αποκτούν νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα και προχωρούμε εντός ενός έτους στην προμήθεια 1.000 καινούργιων περιπολικών, επαναφέρουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ), για να σταματήσουν οι συνεχείς δολοφονίες και η δράση των κάθε είδους συμμοριών στο εσωτερικό των φυλακών, εφαρμόζουμε αυστηρά τη νομοθεσία για την φθορά της δημόσιας περιουσίας, ώστε να σταματήσουν οι βανδαλισμοί στο μετρό, τα λεωφορεία, τα δημόσια κτίρια που αποτελούν περιουσία όλων των Ελλήνων, καταργούμε άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε τα δημόσια Πανεπιστήμια να γίνουν από χώροι ανομίας ξανά κύτταρα γνώσης και έρευνας», δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά.

 

Previous ArticleNext Article