Λάρισα

Μάξιμος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε την επιδότηση ασφαλίστρου ΕΛΓΑ

Στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που είχε ξεκινήσει με την αναλογιστική μελέτη επί υπουργείας του στην κυβέρνηση Σαμάρα-Βενιζέλου και, δυστυχώς, δεν ολοκληρώθηκε έως σήμερα, αναφέρθηκε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τις επισκέψεις του σε Βρυσιά, Ανωχώρι, Κατωχώρι, Άγιο Γεώργιο και Σταυρό Φαρσάλων.

Με αφορμή τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες σφοδρές χαλαζοπτώσεις σε αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής, ο Θεσσαλός πολιτικός καυτηρίασε το γεγονός ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά την επικαιροποίηση του ΠΑΑ ακύρωσε τη δράση για τα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής». Όπως είπε, «στο συγκεκριμένο μέτρο υπήρχε πρόβλεψη για 200 εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να επιδοτήσουν και το ασφάλιστρο του ΕΛΓΑ για επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη σε κινδύνους που σήμερα δεν καλύπτονται από τον Οργανισμό».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «αποτελεί προσωπική δέσμευση του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη η αναμόρφωση του κανονισμού, προκειμένου να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής και τις ανάγκες των παραγωγών. Δέσμευση που επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας προεκλογικά στη Λάρισα για τις εκλογές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Τέλος, παρουσίασε αναλυτικά το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα και τη στήριξη του αγροτικού κόσμου.

 

Previous ArticleNext Article