Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: «Προίκα» μου είναι οι αρχές και ο αγώνας μου μέσα στην κοινωνία

“Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην πρόταση της ΝΔ για μια Ελλάδα της αλήθειας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών σε όλους και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που δυστυχώς, στηρίζεται ακόμα και μετά την εκλογική συντριβή των ευρωεκλογών, σε διχαστικές ρητορικές”

 Με «προίκα» τους 10.000 και πλέον σταυρούς των προηγούμενων εθνικών εκλογών ρίχνεστε και πάλι στη μάχη. Ποιος ο στόχος σας για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου;

Με αφορμή την ερώτησή σας θα ήθελα για μια ακόμη φορά, να ευχαριστήσω από καρδιάς τις χιλιάδες των ψηφοφόρων που στην πρώτη μου εμφάνιση και σε τόσο νεαρή ηλικία με εμπιστεύτηκαν, δίνοντας μου ένα ισχυρό «διαβατήριο» για να συνεχίσω το ταξίδι μου.

Ωστόσο, επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν θεωρώ «προίκα» μου 10.000 σταυρούς. Κάθε ψηφοφόρος είναι ελεύθερος να επιλέξει συνειδητά και ώριμα, υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Προίκα δική μου είναι οι αρχές και οι αξίες που μου έδωσε η οικογένεια μου, οι γνώσεις που απέκτησα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, η εμπειρία που απέκτησα δουλεύοντας στο ελεύθερο επάγγελμα και η θέληση μου να προσφέρω στον συνάνθρωπό μου και στην πατρίδα μου.

Είμαι της άποψης και αυτό είναι κάτι που το πιστεύω βαθιά, πως χωρίς ατομική ενεργοποίηση δεν μπορεί να αλλάξει η κοινωνία. Θεωρώ πως η ατομική ευθύνη είναι αυτή που θα πρέπει να προσδιορίζει τη στάση κάθε υπεύθυνου πολίτη.

Μόλις μιλήσατε για «διαφορετικές συνθήκες σε κάθε εκλογική αναμέτρηση». Ποιες είναι λοιπόν οι «διαφορετικές συνθήκες» αυτή τη φορά;

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν υπάρχει πλέον και επισήμως ο τεχνητός διαχωρισμός των «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, ένας διαχωρισμός που τόσο πολύ έβλαψε τη χώρα και την κοινωνία μας. Αυτό, θα μου επιτρέψετε να πω είναι κάτι που χρωστάμε στον κ. Τσίπρα. Ίσως και το μοναδικό. Η διακυβέρνηση της χώρας από την «πρώτη φορά αριστερά» συνέβαλλε ώστε όλοι οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν πως δεν υπάρχουν ούτε εύκολες λύσεις, ούτε τεχνητοί παράδεισοι. Επιπλέον, στις εκλογές αυτές τελειώνουμε με τον λαϊκισμό και την πολιτική εξαπάτηση. Όλοι πλέον γνωρίζουν πως ο άνθρωπος που υπόσχονταν στους Έλληνες ότι με ένα «άρθρο σε ένα νόμο» θα μπορούσε να τους επαναφέρει στην εποχή της πλαστής ευμάρειας, έλεγε συνειδητά ψέματα. Πλέον οι Έλληνες καλούνται να στείλουν πίσω στον κ. Τσίπρα τον λογαριασμό της εξαπάτησης και οι πολίτες του νομού της Λάρισας έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν και επί  προσωπικού, μιας και ο Πρωθυπουργός επέλεξε να είναι υποψήφιος στην εκλογική μας περιφέρεια.

Ποιο είναι λοιπόν τα διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Είναι η πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Είναι οι προοπτικές που ανοίγει κάθε κόμμα, ώστε οι Έλληνες πολίτες να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να μπορέσουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ώστε να μπορέσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Είναι οι συνθήκες που θα πρέπει να δημιουργηθούν ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα μας, όλοι εκείνοι οι συνομήλικοι μου, οι λαμπροί επιστήμονες που επέλεξαν να ζήσουν και να δουλέψουν στο εξωτερικό, στερώντας από την χώρα μας την πιο μορφωμένη της γενιά, από τον πόλεμο και μετά. Με λίγα λόγια οι Έλληνες πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην πρόταση της ΝΔ για μια Ελλάδα της αλήθειας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών σε όλους και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που δυστυχώς, στηρίζεται ακόμα και μετά την εκλογική συντριβή των ευρωεκλογών, σε διχαστικές ρητορικές.

Μόλις πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως αν η ΝΔ δεν επιτύχει την αυτοδυναμία τότε θα έχουμε και πάλι εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο κ. Μητσοτάκης με σύνεση, νηφαλιότητα, μετρημένο και ενωτικό λόγο, εδώ και δυο χρόνια περίπου ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες να υπογράψουν μαζί του μια Συμφωνία Αλήθειας. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και αυτό είχε ως συνέπεια ο Πρωθυπουργός να αντιληφθεί πως δεν είχε κανένα άλλο περιθώριο από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η εκλογική μάχη όμως της 7ης Ιουλίου δεν έχει κριθεί. Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Τώρα κρίνεται το μέλλον της χώρας και το ποια κυβέρνηση θα λάβει την εντολή για να το διαχειριστεί. Η ΝΔ ζητάει ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας για να μπορέσει απερίσπαστα να εφαρμόσει το πρόγραμμα της. Ένα πρόγραμμα αναλυτικό, μετρήσιμο, κοστολογημένο, το οποίο έχει ανακοινωθεί στον ελληνικό λαό. Τώρα είναι η ώρα που κάθε πολίτης θα πρέπει να λάβει την απόφαση του για το μέλλον του τόπου.

Διάβασα πριν λίγες μέρες πως δεσμευτήκατε για την λειτουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας. Θα ήθελα δυο λόγια για το θέμα αυτό, καθώς απ’ ότι διαπιστώνω αποφεύγετε τις μεγαλόστομες δηλώσεις και τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ερώτηση αυτή. Ναι, η αλήθεια είναι πως όντως αποφεύγω να εκφράζομαι «μεγαλόστομα» όπως λέτε, αλλά και να υπόσχομαι πράγματα που θα γίνουν μετά τις εκλογές. Αυτές οι πρακτικές είναι ξένες προς τη γενιά μου και ανήκουν σε άλλες ηλικίες πολιτικών, σε άλλες εποχές.

Τώρα όσον αφορά τη λειτουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, αποτελεί ένα κομβικό σημείο για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας, αλλά και της υπαίθρου μας.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα σε οικογένειες που η ασχολία τους είναι η κτηνοτροφία και η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, γιατί γνωρίζω πολύ καλά το πολύπλοκο αυτό θέμα και θα προτείνω στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ από όποια θέση κι αν βρεθώ την επόμενη των εκλογών, την άμεση λειτουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την πλήρη προστασία της φέτας, η οποία θα έχει όλες τις αρμοδιότητες και τους πόρους που χρειάζεται.

Θα είμαι πάντα δίπλα στο πλευρό του Έλληνα κτηνοτρόφου και του Έλληνα παραγωγού, για να πετύχουμε μαζί αυτό το στόχο, που έως τώρα δεν επιτεύχθηκε. Αυτό αποτελεί μονόδρομο, αν θέλουμε να μιλάμε για έναν πρωτογενή τομέα με όραμα και σχέδιο, ικανό να δώσει στην οικονομία της χώρας την απαραίτητη εξωστρέφεια που χρειάζεται.

Συνέντευξη στην εφημερίδα Ελευθερία.

Previous ArticleNext Article