Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Η νέα μέρα στη χώρα θα βρει όλους τους Έλληνες ενωμένους

Στα γραφεία του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας βρέθηκε η δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, η οποία πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο κ. Νίκο Παπαγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούσαν τους μηχανικούς μέλη του Επιμελητηρίου, καθώς και τις παρεμβάσεις της Διοικούσας Επιτροπής σε ζητήματα που άπτονται της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της ευρύτερης Περιφέρειας. Το δυσμενές φορολογικό σύστημα και η πολυνομία που αποτελούν εμπόδια για τους μηχανικούς της χώρας, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, η υποστελέχωση των τεχνικών και πολεοδομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στους δήμους (smart cities) καθώς και το αρδευτικό ζήτημα, με τις επιπτώσεις που έχει στην τοπική οικονομία, ήταν μερικά από τα βασικά ζητήματα που εξετάσθηκαν στην συζήτηση που είχαν οι δυο πλευρές.

Αμέσως μετά, η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η διάλυση της βουλής, συμπίπτει χρονικά με την επίσκεψη μου στα γραφεία του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας. Η χώρα οδεύει ξεκάθαρα πλέον προς τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αποτέλεσμα της ψήφου του ελληνικού λαού στις πρόσφατες κάλπες για την Ευρωβουλή. Το ηχηρό μήνυμα των πολιτών δεν μπορούσε να αγνοηθεί από τον απερχόμενο Πρωθυπουργό και η προκήρυξη των εκλογών ήταν μονόδρομος γι’ αυτόν και για την κυβέρνησή του. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 7 Ιουλίου θα ολοκληρώσει τον κύκλο της πιο καταστροφικής κυβέρνησης από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, ανοίγοντας τον κύκλο της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Η νέα μέρα θα πρέπει να βρει όλους τους Έλληνες ενωμένους όσο ποτέ. Αυτή είναι η αποστολή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συναντήθηκα σήμερα με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την εξαιρετική επιστημονική δουλειά που κάνουν, ανάγοντας το ΤΕΕ σε έναν κορυφαίο παρεμβατικό θεσμό για την Περιφέρεια μας αλλά και για την χώρα ολόκληρη.  Ο κλάδος των μηχανικών έχει δοκιμαστεί σκληρά κατά τη διάρκεια της κρίσης των τελευταίων ετών.

Μιλήσαμε αναλυτικά για όλες τις προτάσεις του ΤΕΕ, καθώς και γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες πραγματικής οικονομικής ανάπτυξης του τόπου. Η πρόταση τους για ήπια μεταφορά του άνω ρου του Αχελώου στο Πηνειό, κάτι που  θα είχε ως συνέπεια την απομείωση ενός ποσού της τάξης των 400 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία τώρα δαπανούνται για να πληρωθεί η άρδευση, είναι μια από τις προτάσεις εκείνες που μπορούν να αποτελέσουν βάση σχεδιασμού μιας σειράς ενεργειών, ικανών να αλλάξουν ριζικά την υφιστάμενη, παγιωμένη, κατάσταση. Η ανάγκη προσλήψεων και στελέχωσης με μηχανικούς, όλων των υποστελεχωμένων τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομιών των ΟΤΑ αποτελεί μονόδρομο, στην προσπάθεια μας να αλλάξουμε τις δομές του κράτους και να φέρουμε πιο γρήγορα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών.

Αυτές και πολλές ακόμα παρεμβάσεις, αποδεικνύουν πως ο ρόλος του ΤΕΕ στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και στην επανεκκίνηση της οικονομίας είναι κομβικός. Στέκομαι δίπλα τους, υπερασπίζοντας τις προτάσεις και τις ανάγκες τους, έτσι ώστε να δώσουμε από κοινού την μάχη για ένα καλύτερο αύριο στην χώρα».

Εκτός από τον πρόεδρο, στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής, Αστέριος Νάρης, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Γερογιάννης Βασίλης και η Γραμματέας της Αντιπροσωπείας  Μπίσκα Γιούλα.

 

Previous ArticleNext Article