Κόσμος

Σκάνδαλο Κέβιν Σπέισι: Ο ναζί πατέρας του βίαζε τον αδερφό του

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που κάνει ο μεγαλύτερος αδερφός του Κέβιν Σπέισι μετά το σκάνδαλο παρενόχλησης στο οποίο εμπλέκεται ο διάσημος ηθοποιός. Ο Randall Fowler μίλησε αποκλειστικά στην Daiymail για τον βίαιο πατέρα τους. Oι σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται εν μέσω καταγγελιών πως ο διάσημος ηθοποιός επιτέθηκε σεξουαλικά στον ηθοποιό Anthony Rapp όταν ήταν 14 ετών και σε συγγενή της παρουσιάστριας Heather Unruh.

Ο 62χρονος Randall Fowler υποστηρίζει πως ο πατέρας του Thomas Geoffrey Fowler ήταν ναζί και τον βίαζε στην εφηβεία του. Η μητέρα του, όπως αποκαλύπτει, γνώριζε τα πάντα. «Υπήρχε τόσο σκοτάδι σπίτι μας. Ήταν άθλια. Ο Κέβιν προσπάθησε να αποφύγει ό,τι γινόταν. Έκλεισε τον εαυτό του σε μια συναισθηματική φούσκα. Έγινε πολύ πονηρός και έξυπνος. Ήταν τόσο αποφασισμένος να προσπαθήσει να αποφύγει τα χτυπήματα που απλά δεν υπήρχε τίποτα μέσα του. Δεν είχε συναισθήματα».

Ο Randall Fowler, σωσίας του Rod Stewart και οδηγός λιμουζίνων, τόνισε πως δεν έκανε παιδιά για να μην κληρονομήσουν το «γονίδιο του σεξουαλικού αρπακτικού» από τον πατέρα του. Ανέφερε πως ο Κέβιν Σπέισι «δεν είχε αισθήματα» και πως στράφηκε στην υποκριτική ως «απόδραση» από τα προβλήματα στο σπίτι.

Στο μεταξύ ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Κέβιν Σπέισι ζήτησε συγγνώμη από τον συνάδελφό του Anthony Rapp, επισημαίνοντας πως δεν θυμόταν το περιστατικό. Επισήμανε μάλιστα πως πρέπει να ήταν «ανάρμοστη συμπεριφορά μεθυσμένου» και αποκάλυψε πως πλέον ζει ως ομοφυλόφιλος.

Στην οικογένειά τους, όπως αποκάλυψε ο Randall Fowler, αποκαλούσαν τον πατέρα τους «τέρας» επειδή τον βίαζε και τους φερόταν άσχημα. Συνδέει έτσι τα όσα κατηγορείται ο αδερφός του Κέβιν Σπέισι με την ταραγμένη του ανατροφή, κάνοντας λόγο για «αποκρουστικές» αποκαλύψεις.

Τα δύο αδέρφια είναι αποξενωμένα, τονίζοντας ωστόσο ότι με τον Κέβιν Σπέισι και τη μεγαλύτερη αδερφή τους Julie μοιράστηκαν βάναυση ανατροφή σε ένα «σπίτι φρίκης» που κυριαρχούσε ο ακροδεξιός πατέρας τους. «Ένας διεστραμμένος σαδιστής πατέρας». Περιέγραψε τον Κέβιν Σπέισι ως «άδειο σκάφος» που δεν είχε ποτέ πραγματική σχέση με κανέναν άλλο εκτός από τη μητέρα του. «Κανείς από εμάς δεν είχε την ευκαιρία να μεγαλώσει σωστά με τέτοιους κατεστραμένους γονείς. Έκανε τρεις γάμους και είχα 40 σχέσεις».

Ο πατέρας τους Thomas Geoffrey Fowler είχε ενταχθεί στο αμερικανικό ναζιστικό κόμμα όταν ο Κέβιν Σπέισι και ο αδερφός του ήταν ακόμα παιδιά. Είχε αφήσει μουστάκι για να μοιάζει με τον Αδόλφο Χίτλερ και βίαζε τον Randall Fowler. Ως παιδί ο Κέβιν Σπέισι, όπως αναφέρει ο αδερφός του, προσπαθούσε να γοητεύσει τον πατέρα τους. Αυτό ενώ ο αδερφός του βίωνε τη σαδιστική κακοποίηση του ίδιου τους του πατέρα. Χτυπούσε αλύπητα τη μεγαλύτερη αδερφή τους Julie που το έσκασε από το σπίτι όταν έγινε 18 χρονών.

Την ώρα του δείπνου τους έκανε κήρυγμα για τη λευκή υπεροχή, ισχυριζόταν πως το Ολοκαύτωμα ήταν ψέμα, πως οι Εβραίοι διοικούσαν τις τράπεζες και το Χόλιγουντ και πως θα συμβεί κάτι που ονόμαζε «biocrud» και θα κατέστρεφε τον πλανήτη.

Όταν ήταν 12 χρονών, ο πατέρας του τον έκλεισε στην κρεβατοκάμαρα και του είπε ότι θα τον διδάξει για τα πουλιά και τις μέλισσες. «Ξεκούμπωσε το παντελόνι μου και άρχισε να παίζει μαζί μου». Μέσα στον τρόμο του φώναξε τη μητέρα του. «Ήρθε και χτύπησε την πόρτα αλλά ο πατέρας μου την είχε κλειδώσει». Του είπε να κάνει ήσυχα. «Ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά. Η μητέρα μου είχε φύγει. Ποτέ δεν είχα αισθανθεί τέτοια εγκατάλειψη. Ο πατέρας μου άρχισε να κάνει μια σεξουαλική πράξη σε μένα. Αυτή ήταν η αρχή της εφηβείας μου. Από τότε και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, το σεξ γινόταν πιο σκληρό και οι επιθέσεις πιο μεγάλες σε διάρκεια και πιο συχνά.

Απάντησε στην κακοποίηση με επανάσταση. Η αδερφή τους έφυγε από το σπίτι. Ο Κέβιν Σπέισι, όπως θυμάται, κλείστηκε στον εαυτό του και προσπαθούσε να αποφύγει να μπλέξει. Προσπαθούσε να αποσπάσει την προσοχή τους και να τους κάνει χαρούμενους με μιμήσεις διασήμων, όπως κάνοντας τον Johny Carson.

Συνέχεια απειλούσα τον πατέρα μας πως αν άγγιζε ποτέ τον αδερφό μου θα έλεγα στη μητέρα μου τι γινόταν και θα καταστρεφόταν η οικογένεια». Θυσιάστηκε, όπως είπε, για το καλό του μικρού του αδερφού. «Ήμασταν πολύ κοντά γιατί είχαμε πολύ λίγους φίλους». Το μόνο πράγμα που τον κράτησε από το να βάλει τέλος στη ζωή του ήταν πως αν δεν ήταν εκεί κανείς δεν θα προστάτευε τον Κέβιν Σπέισι.

Χρόνια μετά η μητέρα τους έγραψε ένα γράμμα στα 3 παιδιά. Δεν προσπάθησε, όπως τόνισε ο Fowler, να ζητήσει συγγνώμη ή να αναγνωρίσει όσα είχαν υποφέρει στα χέρια του πατέρα τους. Αντ’ αυτού προσπάθησε να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του πατέρα τους. Υποστήριξε πως είχε ταραγμένη παιδική ηλικία. Και πως με το να μοιράζεται τις πολιτικές του πεποιθήσεις δεν προσπαθούσε να τους τις περάσει. Ήταν το 1990 που ο Fowler βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τη μητέρα του παρουσία του Κέβιν Σπέισι και της αδερφής τους Julie.

Ο πατέρας τους είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο και βρέθηκαν ξανά με τα αδέρφια του. Ο Fowler τότε τους υπενθύμισε πως «η μητέρα τους καθόταν στη σιωπή». Τελικά ο Thomas Geoffrey Fowler πέθανε στα 68 του χρόνια, έχοντας μετακομίσει για μια ακόμα φορά με τη γυναίκα του στην Ατλάντα.

Ο Κέβιν Σπέισι τον ενημέρωσε για τον θάνατό του και η μητέρα τους τον πήρε την Ημέρα των Χριστουγέννων να του πει πως δεν χρειαζόταν να πάει στην κηδεία. Από τότε η σχέση του Κέβιν Σπέισι με τη μητέρα του έγινε πιο έντονη, ενώ η δική τους υπέφερε. Όταν πέθανε και η μητέρα τους στις 19 Μαρτίου 2003, ο Κέβιν Σπέισι την αποτέφρωσε με ψεύτικο όνομα (Ruby Stevens) καθώς ήθελε να κρατήσει τα media στο σκοτάδι.

Μίλησε για μια παιδική ηλικία χωρίς ρίζες καθώς ο πατέρας τους τους ανάγκασε να αλλάξουν σπίτι 10 φορές. Από το Κολοράντο όπου γεννήθηκε το 1956 στο Νιου Τζέρσεϊ όπου γεννήθηκε τρία χρόνια μετά ο Κέβιν Σπέισι και τελικά στο Λος Άντζελες. Όπου και αν βρίσκονταν τα τρία παιδιά ένιωθαν παγιδευμένα. Οι φίλοι δεν είχαν θέση στο σπίτι της οικογένειας από φόβο ότι θα δουν τους τοίχους στο γραφείο του Thomas Geoffrey Fowler που ήταν γεμάτοι με φωτογραφίες γυμνών αντρών και γυναικών και πορνογραφικού περιεχομένου.

Σε εξωφρενικά παρόμοιες συνθήκες, ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Κέβιν Σπέισι στο House of Cards είχε επίσης δεσμούς με ομάδες ακροδεξιών. Ο Frank Underwood, χαρακτήρας που υποδύεται στη σειρά ο Κέβιν Σπέισι, πήγε κάποτε σε συνάντηση της Κου Κλουξ Κλαν. Η μητέρα τους, όπως αποκάλυψε ο αδερφός του, είχε σταθερή δουλειά ως γραμματέας, και «αηδίασε» με τον πατέρα τους το 1963 όταν αποδείχτηκε ότι κακοποιούσε έφηβο κορίτσι που ήταν συγγενής τους.

Previous ArticleNext Article