Ελασσόνα

Έπεσαν οι υπογραφές για το Κέντρο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ελασσόνας

Το Κέντρο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ελασσόνας γίνεται πλέον πραγματικότητα μετά την υπογραφή σύμβασης με την ένωση των εταιριών «ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ – TETRAGON ΑΕ» για την υλοποίηση του έργου συνολικού ποσού 231.389,58 € μαζί με το ΦΠΑ.

Τη χρηματοδότηση του έργου εξασφάλισε ο Δήμος Ελασσόνας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στον Άξονα Προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων (ΤΣ)», με κωδικό ΟΠΣ 5001470.

 Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα πολύπαθό και σημαντικό έργο για την Ελασσόνα ξεκινάει. Μετά από προγραμματισμένες ενέργειες καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση και έτσι το Κέντρο Τουριστικής Προβολής σε λίγους μήνες θα αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο που θα συμβάλει στην αναβάθμιση του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος του Δήμου».

 Γενικός σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση δράσεων που αφορούν στο σχεδιασμό και στην οργάνωση υποδομών τουριστικής προβολής/ ενημέρωσης επισκεπτών του Δήμου Ελασσόνας και στην παραγωγή του σχετικού υλικού ερμηνείας περιβάλλοντος.

 Αντικείμενα του Έργου αποτελούν:

  • Ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η κατασκευή και η εγκατάσταση των εκθεματικών επιφανειών, των αναπαραστάσεων και των διοραμάτων – σκηνογραφιών.
  • Ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η προμήθεια και η εγκατάσταση των απαραίτητων οπτικοακουστικών μέσων και διαδραστικών εφαρμογών.
  • Ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η προμήθεια και η εγκατάσταση του εξοπλισμού που απαιτείται για τη λειτουργία Εκθετηρίου – Χώρου Υποδοχής.

Το Κέντρο Τουριστικής Προβολής θα εγκατασταθεί στο κτήριο της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ελασσόνας το οποίο και θα αλλάξει πλέον χρήση.

Previous ArticleNext Article