Ελασσόνα

Πρόγραμμα διαχείρισης Άρπαγων 2019-2020 Κορακοειδή – Αλεπού – Πετροκούναβο

Στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης του θηραματικού κεφαλαίου της περιοχής μας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ελασσόνας προτρέπει τα ενεργά μέλη του για την κυνηγετική περίοδο 2019-2020 να επιδοθούν στην θήρα των παρακάτω ειδών (Αλεπού – Πετροκούναβο – Καρακάξα – Κάργια – Κουρούνα ), συμμετέχοντας έτσι ενεργά στο πρόγραμμα ορθολογικής διαχείρισης των αρπάγων.

Οι κυνηγοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα επιβραβεύονται την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα της Κυνηγετικής Περιόδου με ένα κουτί φυσίγγια για κάθε δυο ουρές ή για κάθε δέκα κορακοειδή (ολόκληρα) που θα παραδίδονται στο γραφείο του Συλλόγου.

Οι συνάδελφοι οφείλουν να ασκούν την θήρα τους με λειόκαννο κυνηγετικό όπλο και κατά τις ημέρες και ώρες που ορίζει η ρυθμιστική απόφαση περί θήρας για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο. Επίσης χρήσιμο θα ήταν να αποφεύγουν την απευθείας επαφή με τα ανωτέρω θηράματα με γυμνά χέρια (χρήση γαντιών μιας χρήσης) και σε περίπτωση που διαπιστώσουν παράξενη συμπεριφορά κάποιου ζώου οφείλουν να ενημερώσουν αμέσως τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες, το Δασαρχείο Ελασσόνας ή τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ελασσόνας.

Για πληροφορίες ή απορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Φλέγγα Αλέξανδρο στο τηλ. 6979774563.

Previous ArticleNext Article