Ελασσόνα

Προβολή τρισδιάστατης (3D) ταινίας στους μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελασσόνας

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελασσόνας την τρισδιάστατη (3D) ταινία με τίτλο «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Θεσσαλίας» της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και την ταινία «Γνωριμία με την Ελασσόνα» του κ. Σπ. Αναγνωστάκη, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Δημ. Φαρμάκη του Δήμου Ελασσόνας.

Η ανάδειξη του ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου του Ολύμπου και των Μετεώρων μέσω της ψηφιοποιημένης προβολής έδωσε τη δυνατότητα μιας «ολοκληρωμένης ξενάγησης» των μαθητών. Μέσω της τεχνολογίας ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες σχετίζονται με τη μεγάλη έκταση και τα θέματα προσβασιμότητας (ιδιαίτερα για ΑΜΕΑ) λόγω της γεωμορφολογικής ιδιομορφίας και του ανάγλυφου της περιοχής. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά, το φυσικό πλούτο της περιοχής και την ιστορία του.

Παράλληλα, η προβολή της ταινίας «Γνωριμία με την Ελασσόνα» παρείχε στους μαθητές τη δυνατότητα να «περιηγηθούν» στον ευρύτερο δήμο Ελασσόνας, προβάλλοντας στοιχεία που αναδεικνύουν την πολιτισμική, περιβαλλοντική, ιστορική και οικολογική αξία της περιοχής (αρχαιολογικοί χώροι, θρησκευτικά προσκυνήματα, παραγωγικές – κτηνοτροφικές δραστηριότητες, οικολογικές – φυσικές ομορφιές του Ολύμπου).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήταν η πρώτη φορά για το σχολείο αλλά και για όλους τους μαθητές, που παρακολούθησαν μια τρισδιάστατη (3D) ταινία.

Previous ArticleNext Article