Κόσμος

Πεζοπόρος πέθανε από χίλια τσιμπήματα μελισσών

ΤΣΙΜΠΙΜΑΤΑ

Ό Άλεξ Μπέστλερ (Alex Bestler) και ένας φίλος του έκαναν πρωινή πεζοπορία στο Usery Park της Αριζόνα, όταν σμήνος από μέλισσες τους επιτέθηκε με αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να δεχθεί πάνω από 1.000 τσιμπήματα και να πεθάνει.

Παρά την προσπάθεια των παρευρισκομένων να βγάλουν τον Μπέστλερ από το εχθρικό σμήνος των μελισσών, δεν τα κατάφεραν, καθώς είχε πέσει στο έδαφος και τα έντομα επιτίθονταν σε όποιον πλησίαζε.

Τελικά ο σερίφης της περιοχής, Άλεν Ρόουμερ (Allen Romer), κατάφερε με τη χρήση βοηθητικού οχήματος να πλησιάσει τον νεαρό και να τον απομακρύνει. O Μπέστλερ μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου οι ιατροί διέγνωσαν το θάνατό του. Ο φίλος του γλύτωσε από το «μένος» των μελισσών καθώς κρύφτηκε σε τουαλέτες που βρίσκονταν σε κοντινό σημείο.

Δύο μονοπάτια, ένας χώρος στάθμευσης και μία τουαλέτα παραμένουν κλειστές, μέχρι να μπορέσουν ειδικοί να εντοπίσουν τις μέλισσες. Οι αξιωματούχοι θέλουν να βεβαιωθούν ότι το πάρκο θα είναι ασφαλές πριν ανοίξει ξανά. Ο σερίφης της Μαρικόπα προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις μελισσών γίνονται όλο πιο συχνές. «Καλώ το κοινό να προσέχει», δήλωσε

Πηγή: cnn.gr

Previous ArticleNext Article