Ελασσόνα

«Πάμε βιβλιοθήκη… για παραμύθια από τον κόσμο!»

Στο ζεστό, από την παρουσία και τα χαμόγελα τριάντα παιδιών ηλικίας πέντε έως δώδεκα χρονών, χώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Δρυμού, ξεκινήσαμε το προηγούμενο Σάββατο το πρόγραμμά μας της φετινής χρονιάς.

Σε ένα χώρο, που γίνεται προσπάθεια από το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του να αποτελέσει πόλο έλξης των παιδιών, τα παιδιά είπαν στον Ρουμπή τον Κουμπή, μεταξύ άλλων, πως τους αρέσει να διαβάζουν βιβλία, να ακούν ιστορίες και παραμύθια, να παίζουν, να ζωγραφίζουν.

Κι ο Ρουμπής ο Κουμπής τους έδωσε φυσικά την ευκαιρία να ασχοληθούν με όλα αυτά ακόμη μια φορά: έπαιξαν παιχνίδια με το θησαυρό του, τραγούδησαν, χόρεψαν, άκουσαν την ιστορία «Η φορεσιά του Γιόμο» και φυσικά ζωγράφισαν, έτσι όπως μόνο τα παιδιά ξέρουν να φαντάζονται και να ζωγραφίζουν.

Και με όλα αυτά ή ώρα κύλησε και η παρέα μας χωρίστηκε με γέλια, πολλά «ευχαριστώ» και «να μας ξανάρθετε».

Κι εμείς θέλουμε να ξαναπάμε αλλά μέχρι τότε θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά που ήρθαν κοντά μας και φυσικά τους ανθρώπους του Μορφωτικού Συλλόγου Δρυμού για την αποδοχή της πρότασής μας και τη στήριξη στην υλοποίηση του πρόγραμματός μας.

Θέλουμε επίσης να πούμε στα παιδιά του Δρυμού αλλά να θυμίσουμε και να υπενθυμίσουμε και στα άλλα πως το πρόγραμμά μας συνεχίζεται και έτσι το Σάββατο στις 4-02-2017 και ώρα 16:00 – 17:30 στην αίθουσα βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας θα έχουμε κοντά μας την κ. Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου που θα αφηγηθεί το παραμύθι «Οι τρεις νεράιδες».

Και λίγα λόγια για την καλεσμένη μας: H κ. Ευδοκία Ποιμενίδου- Χατζηδημητρίου γεννήθηκε στην Ξυλαγανή του νομού Ροδόπης. Σπούδασε Νηπιαγωγός στη Θεσσαλονίκη. Πήρε το πτυχίο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα πλαίσια του προγράμματος εξομοίωσης πτυχίων των Παιδαγωγικών Ακαδημιών και των σχολών Νηπιαγωγών. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και προγράμματα επιμόρφωσης.  Δούλεψε σε νηπιαγωγεία σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Έγραψε τα παραμύθια που άκουγε απ’ τη γιαγιά της και δώδεκα απ’ αυτά έγιναν βιβλίο με τον τίτλο «Τα παραμύθια της γιαγιάς Ευδοκίας», το οποίο πωλείται αποκλειστικά απ’ το λαογραφικό μουσείο Ξυλαγανής του νομού Ροδόπης για την ενίσχυση των εσόδων του. Το 2013 κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιβλίο της «Ένα μπουκέτο παραμύθια», με παραμύθια δικά της. Το βιβλίο αυτό βραβεύτηκε στο διαγωνισμό «ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ» 2014. Δύο παραμύθια της έχουν αποσπάσει το 1ο βραβείο σε αντίστοιχους διαγωνισμούς. Το 2015 η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά της απένειμε εύφημο μνεία για το μυθιστόρημα «Τα διαμάντια της Δόμνας». Το βιβλίο της «Παραμύθια, Μύθια, Αλήθεια» (μια συλλογή από λαϊκά παραμύθια) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Περίπλους.

Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και της Ένωσης λογοτεχνών συγγραφέων Λάρισας. Από το 1988 ζει στη Λάρισα. Σε ότι κάνει, έχει την υποστήριξη και τη βοήθεια του συζύγου της Χρήστου Χατζηδημητρίου.

Και για όσους δε διάβασαν την προηγούμενη φορά το πρόγραμμά μας, το παραθέτουμε παρακάτω:

Σάββατο 11-02-2017 και  ώρα 16:00 – 17:30 στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του  Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης με το παραμύθι «Η φορεσιά του Γιόμο» και τον «Ρουμπή, Κουμπή».

Κυριακή 19-02-2017 και ώρα 10.30π.μ – 11.45π.μ στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας με το παραμύθι «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας».

Κυριακή 26-02-2017 : Την Κυριακή της Αποκριάς δε θα γίνει πρόγραμμα.

Σάββατο 04-03-2017 και ώρα 16:00 – 17:30 στην αίθουσα βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελισμού με το παραμύθι «Η φορεσιά του Γιόμο» και τον «Ρουμπή, Κουμπή».

Σάββατο 11-03-2017 και ώρα 16:00 – 17:30 στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιθέας με το παραμύθι «Η φορεσιά του Γιόμο» και τον «Ρουμπή, Κουμπή».

Κυριακή 19-03-2017 και ώρα 10.30π.μ – 11.45π.μ στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας με το παραμύθι  «Η Πούλια και ο Αυγερινός» που θα αφηγηθεί η Δήμητρα Ζάπρη, νηπιαγωγός/μουσειοπαιδαγωγός. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και οι γονείς των παιδιών.

Κυριακή 26-03-2017 και ώρα 10.30π.μ -12.00 στην αίθουσα της βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής Παναγίας Ολυμπιωτίσσης με το παραμύθι «Πόσα λέει η ελιά πόσα ακούει ο λαγός». Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο μουσείο της μονής.

Σάββατο 01-04-2017 και ώρα 16:00 – 17:30 στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αραδοσιβίων με το παραμύθι «Η φορεσιά του Γιόμο» και τον «Ρουμπή, Κουμπή».

Κυριακή 02-04-2017 και ώρα 10.30π.μ – 12.00 στην αίθουσα της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας με αφιέρωμα στη μνήμη των συγγραφέων-λογοτεχνών παιδικών βιβλίων κ. Βούλας Μάστορη και κ. Γρηγορίας Σουρέλη. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και γονείς.

 

Η ομάδα εθελοντών «Πάμε βιβλιοθήκη»

Διαμάντη Λαμπρινή

Ματούλα Βασιλική

Μπλιούμη Ελένη

Παναγιώτου Ευαγγελία

Σερλέτη Ευθυμία

 

 

 

Previous ArticleNext Article