Λάρισα

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό

Με αφορμή την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό ως στόχο έχει την ανίχνευση των διαφόρων πλευρών του δημογραφικού προβλήματος και κυρίως την σύνταξη συγκεκριμένου πλαισίου προτάσεων για την υπέρβασή του. Η πρωτοβουλία αυτή ήλθε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Όταν οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον τις γεννήσεις, όταν οι νέοι τρομάζουν στην σκέψη να κάνουν παιδιά, και όταν η πατρίδα μας γερνά με ρυθμούς απογοητευτικούς, είναι φανερό ότι απαιτείται άμεσα να εκπονηθεί ένα σχέδιο ενίσχυσης των γεννήσεων αλλά και στήριξης της οικογένειας, ιδιαίτερα, μάλιστα, της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας. Πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στην πρόταση μέτρων που θα στηρίζουν έμπρακτα, όλες τις παραπάνω κατηγορίες. Να δώσουμε κίνητρα για να αναζωογονηθεί ο κοινωνικός πυρήνας που είναι η οικογένεια.

Είναι αλήθεια ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα προσοχή η κρίση που μαστίζει τη δημογραφική κατάσταση της χώρας, με αποτέλεσμα μέρα με την ημέρα να υπονομεύεται η ίδια η ύπαρξη της ελληνικής κοινωνίας. Κάθε καθυστέρηση, πλέον, είναι αδικαιολόγητη. Είμαι βέβαιος ότι όλα τα μέλη της Επιτροπής θα δουλέψουμε εντατικά ώστε να παραδώσουμε μια ενδελεχή έκθεση με τα στοιχεία, τις απόψεις και τις προτάσεις μας».

Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό εξελέγη η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σία Αναγνωστοπούλου και Γραμματέας ο βουλευτής Λαρίσης της ΔΗΣΥ κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Previous ArticleNext Article