Ελασσόνα

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης στη θεραπευτική μονάδα Κ.Ε.Θ.Ε.Α ΕΞΟΔΟΣ

Την ευαισθητοποίηση της διοίκησης και των εργαζομένων του Κ.Ε.Θ.Ε.Α ΕΞΟΔΟΣ στην Λάρισας  και τη βαρύτητα που δίνουν στο δικαίωμα των χρηστών ουσιών για ουσιαστική απεξάρτηση και αλλαγή του τρόπου ζωής εξήρε ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης που επισκέφτηκε τη θεραπευτική μονάδα προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των υπηρεσιών τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία της.

Ο υπεύθυνος της μονάδας που φιλοξενεί 30 άτομα κ. Σωτήρης Μπουντής και η  κ.Δάφνη Νιάκα παρουσίασαν στο βουλευτή Λάρισας τις δυνατότητες που προσφέρει το θεραπευτικό πρόγραμμα σε εξαρτημένα άτομα που επιθυμούν να επανενταχθούν στην κοινωνία αλλά και την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης επικεντρώθηκε στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες παρέχουν αυτές τις σημαντικές υπηρεσίες, με βασικότερη όπως του είπαν, την έλλειψη ψυχολόγων και εργατικού προσωπικού , που όπως τόνισε ο βουλευτής Λάρισας αποτελούν κομβικούς παράγοντες για την εντατική και πολυσύνθετη θεραπεία εξαρτημένων ανθρώπων.

Μετά την ξενάγηση του στους χώρους της θεραπευτικής μονάδας συνεχάρη όλους τους παράγοντες για την αποτελεσματική δουλειά που κάνουν αφού σύμφωνα με έρευνα του Αγινήτιου Πανεπιστημίου , στους ελέγχους που γίνονται σε πρώην χρήστες μετά από πέντε χρόνια θεραπείας το μεγαλύτερο ποσοστό 60-70% δεν έχουν υποτροπιάσει.

image2 (2)

image3 (2)

image4 (2)

Previous ArticleNext Article