Λάρισα

Ο Κ. Τζανακούλης για τα παράλια του ν. Λάρισας

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Κώστας Τζανακούλης αναφέρεται στα παράλια του ν. Λάρισας και επισημαίνει τα εξής:

«Τα παράλια του ν. Λάρισας είναι μια περιοχή με απαράμιλλη ομορφιά, μια περιοχή όμως που αν συνεργαστούν όλοι οι φορείς θα μπορέσουμε να της δώσουμε την ώθηση για να βρει το βηματισμό της. Εδώ και δεκαετίες η περιοχή πασχίζει να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει, όχι μόνο από λάθη και αδυναμίες δημοτικών αρχών αλλά και αστοχιών κυβερνήσεων με νομοσχέδια που πραγματικά έπληξαν την περιοχή.

Το παρελθόν όμως πέρασε, δεν θέλω να αναφέρομαι σε αυτό. Είναι αλήθεια πως το οδικό δίκτυο είναι σε άθλια κατάσταση γεμάτο λακκούβες, πως η παραλία είναι παρατημένη στο έλεος του Αιγαίου και των ρεμάτων, πως ο βιολογικός καθαρισμός είναι ακόμη στις καλένδες, πως το λιμάνι του Αγιοκάμπου υπολειτουργεί.

Μερικές ιδέες που μου ήρθαν στο μυαλό κατά την περιοδεία μου στα παράλια είναι απλές, εύκολες, κατανοητές. Οι επενδύσεις στην περιοχή θα έπαιρναν μεγάλη ώθηση αν άλλαζε φερ’ ειπείν ο συντελεστή δόμησης, ο οποίος αποτρέπει το χτίσιμο ξενοδοχειακών μονάδων. Το οδικό δίκτυο και οι γέφυρες που χρειάζονται είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Η κατασκευή λιμενοβραχίονα στο λιμάνι του Αγιοκάμπου θα το καταστήσει λειτουργικό. Ας μην αναφερθώ στη δημιουργία κατασκευαστικής –επισκευαστικής ζώνης που θα έφερνε κόσμο στην περιοχή όλο το χειμώνα. Η γραμμή για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο , την οποία ονειρευόμαστε χρόνια, ο θρησκευτικός τουρισμός στα εξαιρετικά μοναστήρια της περιοχής μας, ο καταδυτικός τουρισμός που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στον κάβο του Δερματά, η αξιοποίηση του θεάτρου Τεμπών, ο ιαματικός τουρισμός στη θέση Λουτρό, η ανάδειξη της ιαματικής πηγής του Κόκκινου Νερού, ένα κέντρο κωπηλασίας στο Δέλτα του Πηνειού, είναι ιδέες που δεν έχουν υλοποιηθεί γιατί μερικές φορές εμείς οι Έλληνες χρησιμοποιούμε μια καταραμένη φράση : «δεν γίνεται».

Γίνεται όμως. Χρειάζεται κοινή λογική, πάταξη της γραφειοκρατίας, ευέλικτο κράτος, θέληση και ανθρώπους μπροστάρηδες και οραματιστές. Εμείς στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είμαστε έτοιμοι για τομές. Ελάτε να τις κάνουμε πράξη ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του νομού μας».

Previous ArticleNext Article