Ελασσόνα

Ο εορτασμός του «ΟΧΙ» στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ελασσόνας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 ο εορτασμός της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» και της γιορτής της σημαίας από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ελασσόνας στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη» του Δήμου Ελασσόνας. Για πρώτη φορά η σχολική γιορτή πραγματοποιήθηκε έξω από τα όρια του σχολικού συγκροτήματος, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο το σχολείο στην κοινωνία και συνδέοντάς το με την τοπική κοινότητα.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Έθνους μας και κατέχει περίοπτη θέση στο βάθρο της συλλογικής μας μνήμης. Η σχολική γιορτή αποτέλεσε έναν ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους προγόνους μας που πολέμησαν, έχυσαν το αίμα τους και έχασαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη Ελλάδα. Το βασικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ενάντια στον φασισμό, ενάντια στον ρατσισμό, εξυμνώντας την ελευθερία, την ανθρώπινη υπόσταση και τη διαφορετικότητα. Τη γενική επιμέλεια της γιορτής είχε η φιλόλογος κα Μπακαλοπούλου Φιλίτσα, συνεπικουρούμενη από τις καθηγήτριες κα Κουτίνα Σταυρούλα – Νεκταρία, κα Κιούση Σταματία και κα Ζηρδέλη Άννα, υπό την επίβλεψη του διευθυντή κου Ταουσάνη Νικολάου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κος Ι. Καψάλης, η Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 11ης Περ. Θεσσαλίας κα Κ. Τσιόπα, η Σχολική Σύμβουλος 6ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κα Μ. Παπαδοπούλου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ελασσόνας κα Α. Τσιαντέ – Κοντοχρήστου, ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας και Τεχνικών Έργων Δήμου Ελασσόνας κος Ν. Γκουτζουρέλας, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ελασσόνας, γονείς, συγγενείς και φίλοι.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ελασσόνας για την παραχώρηση της αίθουσας, το φυτώριο «Κήπων Τέχνη» της κας Χρ. Σαμόλαδου για την προσφορά των φυτών που στόλισαν τον χώρο, τον κο Μ. Πάκα για την προσφορά χυμών στους μαθητές καθώς και τους αντιδημάρχους Δήμου Ελασσόνας κ.κ. Δ. Λέκκα και Δ. Μπαλούκα για την ευγενική χορηγία του μπουφέ της εκδήλωσης.

im_1 (Medium)

Previous ArticleNext Article