Ελλάδα

Ο Ανδ. Πάτσης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο Βουλευτής Π.Ε Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου:

101 χρόνια έχουν περάσει από τότε που γράφτηκε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του Έθνους μας. Οι Έλληνες του Πόντου βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν, ξεριζώθηκαν βίαια και απάνθρωπα αφήνοντας πίσω τους τα σπίτια και τα υπάρχοντα τους και άταφους τους νεκρούς τους. Μπροστά σε αυτό το δράμα στεκόμαστε όλοι με βαθιά θλίψη για τα δεινά που υπέστησαν τα αδέρφια μας αλλά και με δέος για όσα κατάφεραν να πετύχουν στη συνέχεια οι Έλληνες του Πόντου. Γιατί παρά τον ξεριζωμό, τoν πόνο, τον σπαραγμό, τη φτώχια και τις κακουχίες κατάφεραν ως άξια τέκνα των προγόνων τους να μεταφέρουν μαζί τους τον σπόρο της δημιουργίας , να χτίσουν από την αρχή μια καινούργια ζωή και να διαπρέψουν. «Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».

Σήμερα είναι ημέρα Μνήμης για όλες τις ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα. Είναι η ημέρα που ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας απέναντι στους Έλληνες του Πόντου αλλά και απέναντι στην Ιστορία μας: Να μην τους ξεχάσουμε ποτέ.

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Πάτσης

Βουλευτής Π.Ε Γρεβενών- Νέα Δημοκρατία

Previous ArticleNext Article