Ελασσόνα

Ομιλία με θέμα “Η σχέση των δύο συζύγων” στη Σχολή Γονέων Ελασσόνας

Η Ιερά Μητρόπολις Ελασσώνος συνεχίζοντας τον κύκλο των συναντήσεων της Σχολής Γονέων προσκαλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και νέους στην Γ΄ (3η) συνάθροιση το Σάββατο 12  Ιανουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού της Κέντρου.

Επίκεντρο αυτής της Γ΄ συναντήσεως είναι η σχεδόν ξεχασμένη εξαιτίας της καθημερινότητος ή παραμερισμένη εξαιτίας της φροντίδος των παιδιών, σχέση των δύο συζύγων. Σχέση την οποία ευλόγησε η Εκκλησία, την υπερασπίστηκε εναντίον αιρετικών που υποτιμούσαν τον γάμο, σχέση που θα δικαιώσει ή θα καταδικάσει τους συζύγους, τόσο στα μάτια των παιδιών, όσο και στη δικαία Κρίση του Θεού. Προς τούτο η Ιερά Μητρόπολις προσκάλεσε τον Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Υφαντή, προκειμένου να αναπτύξει το θέμα: «Σάρκα μία».

Η συγκλονιστική διαπίστωση στο μυστήριο του Γάμου «κα σονται ο δύο εἰς σάρκα μίαν», θα είναι το κέντρο όσων θα ακούσουμε και θα συζητήσουμε. Η Εκκλησία, παρότι από πολλούς προσβάλλεται ως συντηρητική και αναχρονιστική, έχει λόγο τολμηρό και ξεκάθαρο, αλλά εντέλει άγνωστο στους πολλούς. Η Γ΄ συνάντηση της Σχολής Γονέων αποτελεί μια ευκαιρία να ακούσουμε αυτό το δυναμικό της λόγο ξεκινώντας από τα βασικά: τη σχέση αγάπης των δύο συζύγων.  Λόγος που αφορά την ίδια τη ζωή! Λόγος αφυπνιστικός απέναντι σε όσα αποχαυνώνουν. Λόγος παρηγοριάς σ’ όσους έμαθαν ή θέλουν να ζούνε με εργήγορση και καλή αγωνία.

Προς βοήθεια των νέων συζύγων, οι οποίοι δεν έχουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο για να εμπιστευτούν τα παιδιά τους, θα υπάρξει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά υπ’ ευθύνη του Γραφείου Νεότητος στο χώρο του Πνευματικού μας Κέντρου. Όσοι σύζυγοι, όσοι γονείς, λοιπόν, όσοι αγαπούν και ονειρεύονται, η πρόσκληση είναι ανοικτή και είστε άπαντες ευπρόσδεκτοι!

Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Σημ. Η συμμετοχή των ιερέων της πόλης, των όμορων ενοριών και όσων διαμένουν στην Πόλη, όπως παρότρυνε και ο Σεβασμιώτατος, είναι απαραίτητη.

Previous ArticleNext Article