Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος στον Τύρναβο: “Κυβέρνηση χωρίς καμία ανοχή από τους πολίτες!”

«Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει πια καμία πολιτική νομιμοποίηση. Σε επίπεδο κοινωνίας έχει από καιρό απωλέσει την πλειοψηφία, ενώ μετά την προαναγγελθείσα αποχώρηση Καμένου από τον κυβερνητικό σχηματισμό, χάνει και τη δεδηλωμένη στη Βουλή. Οφείλει είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης είτε να προκηρύξει άμεσα εκλογές». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συνομιλώντας με στελέχη της παράταξης και πολίτες του Τυρνάβου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «τον λόγο πια πρέπει να τον έχει ο λαός. Και αυτό πρέπει να γίνει πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, με την οποία διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Δεν πρέπει με βάση τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης να δεσμευτεί η χώρα σε μια εθνικά επιζήμια συμφωνία με τα Σκόπια. Ας αποφασίσουν οι πολίτες ποια κυβέρνηση μετά τις εκλογές θα χειριστεί το εθνικό θέμα».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε ότι «τα περί κυβέρνησης που θα έχει ψήφο ανοχής, τα οποία διακινούνται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι ενδεικτικά του βαθμού προσκόλλησής τους στις κυβερνητικές καρέκλες! Δεν υπάρχει προηγούμενο με κυβέρνηση ανοχής στην μεταπολίτευση. Άλλωστε, δεν υπάρχει από τους πολίτες καμία ανοχή στην παρούσα κυβέρνηση! Όλα αυτά που κυκλοφορούν για επικείμενες μεταγραφές βουλευτών στο κυβερνών κόμμα πλήττουν έτι περαιτέρω το ήδη καταρρακωμένο κύρος της πολιτικής».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα με αφορμή «τα έργα και τις παραλείψεις ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος, τη μετατροπή της εξισωτικής αποζημίωσης σε φιλοδώρημα, το χάος με τους δασικούς χάρτες και την κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου. Ωστόσο», όπως είπε, «ουδέν κακόν αμιγές καλού. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, με την εμπειρία αυτής της χαμένης τετραετίας της… πρώτης φορά αριστεράς,  μπορούν να συγκρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Previous ArticleNext Article