Ελασσόνα

Οι Βασικών αρχές και θέσεις του συνδυασμού <<ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ>>

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, θέλουμε με το κείμενο αυτό να κάνουμε, γνωστή στους πολίτες του Δήμου Ελασσόνας την ταυτότητα μας. Να αναδείξουμε τα κύρια χαρακτηριστικά του συνδυασμού μας. Ποιοι είμαστε, πώς προκύψαμε και που θέλουμε να πάμε.

Δηλώνουμε ευθύς εξ αρχής ότι είμαστε ένας νέος συνδυασμός, κινηματικού χαρακτήρα, που δεν έχει καμία σχέση με προϋπάρχοντα αυτοδιοικητικά σχήματα. Είμαστε μια πολυσυλλεκτική κίνηση ατόμων. Διαφορετικών πολιτικών αφετηριών, όπως επίσης κοινωνικών και επαγγελματικών, αλλά και από άποψη ηλικίας. Συνυπάρχει το εμπειρικό καταστάλαγμα με την ορμή της νιότης. Όλες όμως αυτές οι διαφορετικότητες όχι μόνο δεν δημιουργούν πρόβλημα, αλλά υποτάσσονται απόλυτα στη βασική και μοναδική μας επιδίωξη: Της ανιδιοτελούς προσφοράς μας στο γενικό καλό των δημοτών. Περιττό βέβαια να τονίσουμε ότι είμαστε πλήρης απαλλαγμένοι από κατεστημένα οικονομικά συμφέροντα και οποιασδήποτε άλλες εξαρτήσεις. Εντελώς ελεύθεροι.

Έχοντας υπόψιν πως η σημερινή διοίκηση, δεν ανταποκρίθηκε στις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις του Δήμου μας, καθότι δεν έδειξε τόλμη και αποφασιστικότητα , προτείναμε δημόσια τη συγκρότηση ενός ευρύτατου δημοκρατικού ψηφοδελτίου, ικανού να συσπειρώσει την πλειοψηφία των πολιτών, σε ένα κοινά αποδεκτό ριζοσπαστικό πρόγραμμα υπό την ηγεσία ενός ατόμου κοινής αποδοχής. Ικανού για την εφαρμογή και υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

Μετά την αποτυχία αυτού του εγχειρήματος, για λόγους που δεν είναι της στιγμής να αναφέρουμε, προχωρήσαμε στη συγκρότηση εντελώς νέου κινηματικού και οραματικού σχήματος.

Στις προθέσεις μας δεν είναι ο μηδενισμός οποιουδήποτε θετικού έργου που παράχθηκε μέχρι σήμερα, από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Δεν επιδιώκουμε την τυφλή, ανούσια και χωρίς αρχές σύγκρουση με άλλους.

Θέλουμε να επιδιώκουμε η αναμέτρηση να γίνει πάνω σε αρχές, αξίες και προγράμματα. Στο νέο αυτοδιοικητικό σχήμα φιλοδοξούμε να ενσωματώσουμε και να κάνουμε πράξη, ότι καλύτερο παρουσίασε η τοπική αυτοδιοίκηση από άποψη λειτουργίας και θεσμών.

Έχουμε απόλυτη πίστη, στο θεσμό της τοπικής, αυτοδιοίκησης, καθότι η τοπική εξουσία είναι θεσμικά και πραγματικά πιο κοντά στους πολίτες, εφόσον αυτοί εκλέξουν τους τοπικούς άρχοντας, οι οποίοι με τη σειρά τους οφείλουν να τους υπηρετούν. Μετά δε την ψήφισή της απλής αναλογικής και την εφαρμογή της από τις προσεχώς εκλογές, η λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθότι δίδεται η δυνατότητα για ενεργητικότερη  συμμετοχή στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Με την καθιέρωση της αναλογικής εκπροσώπησης  χτυπιούνται  η διαπλοκή και η διαφθορά και όχι μόνο ενθαρρύνονται , αλλά καθίστανται υποχρεωτικές οι συναινέσεις και συνεργασίες καθότι δεν θα υπάρχουν αμετάβλητες και <τσιμενταρισμένες> πλειοψηφίες.

Δηλώνουμε ευθαρσώς πως είμαστε αθεράπευτα θιασώτες και υποστηρικτές των συγκλήσεων, συναινέσεων και συνεργασιών. Ακόμα παραπέρα, δηλώνουμε πως θα την επιβάλλουμε με τη σθεναρή στάση μας, τη συνεργασία στην πράξη. Από οποιαδήποτε θέση και αν μας επιλέξουν οι πολίτες με την ψήφο τους. Είτε της πλειοψηφίας, είτε της μειοψηφίας. Αυτή είναι η στρατηγική μας θέση. Είναι καιρός στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να σταματήσουν οι ανούσιες και ανερμάτιστες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Είναι καιρός να παραχθεί ουσιαστικό έργο επ΄ ωφελεία των δημοτών.

Παράλληλα δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο πως μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους οι χωρίς αρχές, αναξιοπρεπείς και τυχοδιωκτικού χαρακτήρα μετακινήσεις <στελεχών> που αποπνέουν οσμή ιδιοτέλειας και διαπλοκής. Η ενθάρρυνση τέτοιων συμπεριφορών είναι επικίνδυνη για τη χρήση λειτουργία του Δήμου μας. Επιβάλλεται ο λαός με την ψήφο του να καταδικάσει τους θλιβερούς πρωταγωνιστές. Θα μας βρουν απέναντί. Για μας είναι ζήτημα αρχής. Στις προθέσεις μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου. Πλήρους διαφάνειας και κοινωνικής συμμετοχής.

Θέλουμε << ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ>>  , ανοιχτό και πρωτεργάτη της κοινωνικής  αλληλεγγύης και ανάπτυξης. Ένα Δήμο διεκδικητικό, να συγκρούεται αλλά και να συνεργάζεται, ανάλογα κάθε φορά, και όπως το απαιτούν οι συνθήκες . Πάντα όμως επ ΄ωφελεία των δημοτών. Αυτή λοιπόν είναι η ταυτότητά μας και τα χαρακτηριστικά του συνδυασμού μας .

Δηλώνουμε ακόμα πως η προσπάθεια μας είναι μακράς πνοής. Ένας δύσκολος μαραθώνιος δρόμος που θα τον διανύσουμε και θα τον τερματίσουμε  με επιτυχία. Σήμερα κάνουμε την αρχή. Κοντολογίς διευκρινίζουμε πως << δεν είμαστε σπορά της τύχης παρά ώριμα τέκνα της ανάγκης και ώριμα τέκνα της οργής>>.

Πάνω σ΄αυτές τις αρχές και αντιλήψεις όπως σύντομα τις περιγράψαμε και που θα παρουσιασθούν αναλυτικότερα στο πρόγραμμα και στην κεντρική ομιλία μας, ζητούμε τη  στήριξη των δημοτών. Εμείς θα είμαστε σταθερά δίπλα τους. Δεν θα τους απογοητεύσουμε……….

Previous ArticleNext Article