Αθλητισμός

Οδυνηρή ήττα για τον Οικονόμο στην Τσαριτσάνη

Οδυνηρή ήττα με 1-0 γνώρισε σε ένα καθοριστικό παιχνίδι ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος με την εξέλιξη αυτή είδε τον αντίπαλό του ΓΣ Αλμυρού να τον προσπερνά στην “κούρσα” για την παραμονή στην Γ’ Εθνική και την δική του προσπάθεια να δυσκολεύει, μετά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου.

Για να οδηγηθούν τα πράγματα στο σημείο αυτό, όμως, συνήργησαν τόσο ένα ποδοσφαιρικό λάθος όσο και ένα διαιτητικό “έγκλημα” στην αναμέτρηση του γηπέδου “Γεώργιος Μητσιμπόνας”, όπου – σε καμμία περίπτωση – οι “πράσινοι” δεν άξιζαν να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο χωρίς την παραμικρή βαθμολογική συγκομιδή.

Η επιθετική δυστοκία έπαιξε και αυτή τον ρόλο της, ωθώντας τους Τσαριτσανιώτες στην τρίτη διαδοχική ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Στο 13′ ο Μπάμης προσπάθησε από δεξιά να αιφνιδιάσει στην κλειστή του γωνία τον νεοαποκτηθέντα τερματοφύλακα Λέτσο που, όμως, αντέδρασε σωστά, ενώ στο 22′ σουτ του Ηλιόπουλου που κόντραρε και σε σώμα αμυνομένου εξουδετέρωσε στην αριστερή του γωνία ο Σαμπανλάρι.

Στο 26′ σουτ του Μπάμη έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 29′ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Μουλτσιά με τον Λέτσο χάθηκε μοναδική ευκαιρία για το 1-0.

Στο 33′ σημειώθηκε η φάση που αλλοίωσε τους όρους συνέχισης του αγώνα, καθώς ο Ζενούνης έπαιξε εσκεμμένα την μπάλλα με το χέρι στην μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής φάνηκε να “βραχυκυκλώνει” , ενώ ούτε ο αρμόδιος β’ βοηθός που είχε “πιάτο” την παράβαση την υπέδειξε, με αποτέλεσμα να μην

καταλογιστεί η εξώφθαλμη περίπτωση πέναλτυ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διαιτητής περικυκλώθηκε ταυτόχρονα από το σύνολο σχεδόν των

διαμαρτυρομένων παικτών του Οικονόμου, χωρίς την παραμικρή αντίδραση!

Στο 37′ ο Ζενούνης έπιασε ένα σουτ που έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Σαμπανλάρι, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους του χαρίστηκε και πάλι η κίτρινη κάρτα , μετά την εφαρμογή πλεονεκτήματος σε ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έγιναν απειλητικοί στο 60′ με τον Μουλτσιά (το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε αμυντικό) και – κυρίως – με τις εμπνεύσεις του Τόλιου, ο οποίος στο 67′ εκτέλεσε φάουλ που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 72′, μετά από κόρνερ του Μπαλογιάννη, έπιασε μονοκόμματο σουτ με την ίδια κατάληξη.

Και ενώ το παιχνίδι όδευε προς το τέλος του με το 0-0 να δείχνει “μη αναστρέψιμο”, στο 80′ ο Δερμιτζάκης εκτέλεσε από αριστερά φάουλ που φάνηκε να εξουδετερώνει ο 19χρονος τερματοφύλακας του Οικονόμου που υπεράσπισε για πρώτη φορά την εστία σε αγώνα πρωταθλήματος.

Η μπάλα, όμως, μετά την αναπήδησή της στο λασπώδες έδαφος έφυγε από τα χέρια του και με αυτό τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν ένα εντελώς απρόσμενο γκολ (0-1).

Στο 90’+1′ οι Τσαριτσανιώτες “άγγιξαν” την ισοφάριση με τον Γαλάνη που εξαπέλυσε σουτ στο αριστερό “Γ” του Λέτσο αλλά ο τελευταίος δήλωσε και πάλι “παρών”, αποκρούοντας σε κόρνερ και διαφυλάττοντας την νίκη.

Μέτρια η διαιτητική παρουσία του Καρδιτσιώτη Στέργιου Γκουντέλα, με κραυγαλέο λάθος την μη υπόδειξη πέναλτυ στο 33′.

Καλύτερος των δύο βοηθών ο πρώτος Δημήτρης Τίκας, ενώ ο δεύτερος Απόστολος Καλογριανίτης δεν απέφυγε τα λάθη (“συμμετείχε” και στην φάση του πέναλτυ, με αρνητικό τρόπο).

Κίτρινη κάρτα αντίκρυσαν οι Τόλιος (7′), Γαλάνης (39′), Γκαμπέτας (45’+2′), Ντούφας (86′), Μπάμης (90’+4′) των γηπεδούχων και οι Γαρυφαλλόπουλος (19′), Χολέβας (39′) των φιλοξενουμένων.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Γιάννης Τσακμακίδης): Σαμπανλάρι, Ντούφας (87′ Δραχαλίβας), Γαλάνης, Καρλιάμπας, Μάρκο, Μπάμης, Γκαμπέτας, Καραλούλης (89′ Αργύρης), Μουλτσιάς, Μπαλογιάννης, Τόλιος.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Αλέξανδρος Κούρτογλου): Λέτσο, Λάμπος, Αγγελής (69′ Παπακώστας), Χολέβας, Κυριάκος, Ζαφειρίδης, Βουρδάκης (88′ Καναβός), Ζενούνης, Γαρυφαλλόπουλος, Δερμιτζάκης, Ηλιόπουλος.

Τα αποτελέσματα

Μετέωρα-Αταλάντη 2-1

Καρίτσα-Διαγόρας Στεφ. 0-1

Διγενής Νεοχωρίου-Ποταμιά 4-1

Ατρόμητος Παλαμά-Δίας 1-0

Θησέας Αγριάς-Σέλλανα 3-1

Οικονόμος Τσαριτσάνης-Αλμυρός 0-1

Ηρακλής Λάρισας-Πιερικός 0-0

Η βαθμολογία (15η αγωνιστική):

  1. Πιερικός30-338
  2. Θησέας Αγριάς 30-2028
  3. Ηρακλής Λάρισας 20-1727
  4. Καρίτσα 25-1225
  5. Ατρόμητος Παλαμά 19-1425
  6. Σέλλανα 19-1624
  7. Αταλάντη 16-2419
  8. Αλμυρός 13-1718
  9. Διγενής Νεοχωρίου 27-2418
  10. Οικονόμος Τσαριτσάνης 13-1717
  11. Μετέωρα17-1717
  12. Διαγόρας Στεφανοβικείου 12-1717
  13. Δίας 14-2616
  14. Ποταμιά 7-382

Επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 19/1, 15:00)

Καρίτσα-Μετέωρα

Αταλάντη-Διγενής Νεοχωρίου

Διαγόρας Στεφ.-Ατρόμητος Παλαμά

Ποταμιά-Θησέας Αγριάς

Δίας-Οικονόμος Τσαριτσάνης

ΑΟ Σελλάνων-Ηρακλής Λάρισας

Αλμυρός-Πιερικός

larisagoal.gr

Previous ArticleNext Article