Ελασσόνα

Νέο δίκτυο πεζοδρόμων στην Ελασσόνα

Νέο ολοκληρωμένο δίκτυο πεζοδρόμων θα αποκτήσει μετά από δεκαετίες η πόλη της Ελασσόνας μετά από σειρά ενεργειών, στις οποίες προχώρησε η δημοτική αρχή και επικυρώθηκαν με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Μετά από εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Προγραμματισμού του δήμου Ελασσόνας κ. Δ. Καρανίκα, οι δρόμοι του εμπορικού κέντρου της Ελασσόνας (Ελ. Βενιζέλου, Αργοναυτών, Δραχμής, Γραβιάς, Ζήδρου, τμήμα Δημάρχου Χρ. Βλαχοδήμου) πεζοδρομούνται, ενώ οι παράπλευροι αυτών (Αθ. Διάκου, Ισαύρων, Ρήγα Φεραίου, Βουλγαροκτόνου, Κολοκοτρώνη και Τζαβέλα) μονοδρομούνται και μετατρέπονται σε ήπιας κυκλοφορίας. Η υλοποίηση του προγράμματος πεζοδρομήσεων και μονοδρομήσεων θα προχωρήσει σταδιακά και θα ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2022.

Ο κ. Καρανίκας δήλωσε για το θέμα: «Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος. Προχωρήσαμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις που χρειάζονται για εύκολη πρόσβαση και ασφάλεια των πολιτών στις μετακινήσεις. Οι πεζοί είναι ο κύριος παράγοντας της ζωντάνιας μιας πόλης. Ο σχεδιασμός των πεζοδρομήσεων επιδιώκει το μεγαλύτερο ποσοστό των μετακινήσεων να γίνεται με τα πόδια. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών του δήμου μας κ. Χρ. Ζαρίφη για την άριστη συνεργασία και για τον άψογο συντονισμό, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε πολύ σύντομο χρόνο ο σχεδιασμός και η υποβολή των τεχνικών προτάσεων, για ένα έργο που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των συμπολιτών μας. Αλλάζει η όψη του κέντρου και η Ελασσόνα γίνεται μία σύγχρονη πόλη».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Στις 29/10/2019 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε τον κανονισμό λειτουργίας πεζοδρόμων της πόλης της Ελασσόνας, τον οποίο κατήρτισε η Δ/νση Τεχνικών Έργων του Δήμου Ελασσόνας. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε την με αρ. 33/2019 σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ακολούθησε η δημοσίευση στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ τεύχος Β΄ 513/19.02.2020).

Το δίκτυο πεζοδρομήσεων και μονοδρομήσεων του κέντρου της πόλης της Ελασσόνας περιλαμβάνει:

  • Πεζοδρόμηση της οδού Ελ. Βενιζέλου από τη συμβολή με την οδό 6ης Οκτωβρίου (Άγιος Δημήτριος) έως τη συμβολή με την οδό Αθ. Διάκου (Πλατεία Δημάρχου Βασ. Αγοράστη)
  • Πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Αργοναυτών από τη συμβολή με την οδό Ελ. Βενιζέλου (κατάστημα χρωμάτων Μπλάντα) έως τη συμβολή με την οδό Ισαύρων (καφέ Μονοπώλιο)
  • Πεζοδρόμηση των οδών Δραχμής, Γραβιάς και Ζήδρου
  • Πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Δημάρχου Βλαχοδήμου από τη συμβολή με την οδό 6ης Οκτωβρίου (Εθνική Τράπεζα) έως τη νοτιοδυτική γωνία της κεντρικής πλατείας (παιδική χαρά)
  • Μονοδρόμηση τμημάτων οδών και καθορισμός αυτών ως οδών ήπιας κυκλοφορίας: Αθ. Διάκου, Αργοναυτών, Ισαύρων, Ρήγα Φεραίου, Βουλγαροκτόνου, Κολοκοτρώνη και Τζαβέλα.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Previous ArticleNext Article