Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος στο ΤΕΕ Θεσσαλίας: “Με ΝΔ θα πάρει μπρος η οικοδομή!”

«Η οικοδομή, ο κατασκευαστικός κλάδος, που δίνει δουλειά σε δεκάδες επαγγέλματα, υπέστησαν το μεγαλύτερο κόστος στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Για να πάρει μπρος η οικοδομή χρειάζεται ένα δημιουργικό σοκ στην οικονομία με μειώσεις φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και γραφειοκρατίας». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας και της βράβευσης μηχανικών για τη συνεισφορά τους στην Καλλικρατική Τοπική Αυτοδιοίκηση του ΤΕΕ Θεσσαλίας.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση με 6 άξονες προκειμένου να υπάρξει νέα πνοή στον κατασκευαστικό κλάδο. Έχουμε δεσμευτεί για:

  • μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας,
  • τριετή αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές,
  • αναστολή του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων για 3 χρόνια,
  • πρόγραμμα ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης κτηρίων με έκπτωση φόρου έως και το 50% των δαπανών,
  • περιορισμό της γραφειοκρατίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων,
  • φορολογικά κίνητρα για αγορά κατοικιών από αλλοδαπούς, (golden visa)».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στους μηχανικούς είπε: «εσείς γνωρίζετε καλύτερα ότι η ακολουθούμενη πολιτική της υπερφορολόγησης είναι αδιέξοδη. Εμείς, ως φιλελεύθεροι, πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στις δημιουργικές δυνάμεις του Έλληνα και στην αξία του επιστημονικού μας δυναμικού, που δυστυχώς αναγκάζεται να εκπατριστεί αναζητώντας εργασία».

Τέλος, συνεχάρη για την πρωτοβουλία να τιμηθούν οι μηχανικοί που υπηρετούν την αυτοδιοίκηση λέγοντας ότι «είναι θετικό οι γνώσεις τους να γίνονται πράξη στους δήμους και την Περιφέρεια».

Previous ArticleNext Article