Ελασσόνα

Κατσιαντώνης από “Καυκάκεια 2019”: “Ενωμένοι να τιμούμε το μακρύ κατάλογο της θυσίας για την ελευθερία”

“Είναι μακρύς και βαρύς ο κατάλογος της θυσίας για την ελευθερία, και ακόμη πιο βαρύ το χρέος μας απέναντι στους ανθρώπους που… έπεσαν για την Πατρίδα. Οφείλουμε να τιμούμε καθημερινά την ομοψυχία τους, την ενότητα, τις αξίες που όρθωσαν απέναντι σε όσους τους πολέμησαν, και να πορευθούμε με σημαία μας, τις διδαχές τους” ήταν το μήνυμα του Γιώργου Κατσιαντώνη, που τίμησε με σεβασμό τη μνήμη των εκτελεσθέντων από το Ολοκαύτωμα του Δομένικου το 1943.

  Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης στη θέση “Καυκάκι” από το Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ Χαρίτωνα, ο Γιώργος Κατσιαντώνης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των 150 άμαχων κατοίκων του Δομένικου, του Δαμασίου, του Μεσοχωρίου, και του Αμουρίου, που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από τα Ιταλικά στρατεύματα Κατοχής.

Επισήμανε  πως η αλήθεια δύσκολα γίνεται πιστευτή όταν είναι φρικτή, παραμένει όμως αθάνατη στην ιστορία, και αποτελεί αλάνθαστο και δυνατό οδηγό μας στη διαδρομή μας ως Έλληνες, με ένα σώμα, μια ψυχή.

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας έδωσε το παρών και στις εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν στη μαρτυρική κοινότητα του Δομένικου, ενώ χειροκρότησε με συγκίνηση τις απονομές βραβείων “Νικολάου Μπάμπαλη” σε αριστούχους μαθητές από τους υπερήφανους απόγονους του αείμνηστου Μοίραρχου, διοικητή της Χωροφυλακής Ελασσόνας, που η προτομή του στο χωριό, κρατά ζωντανές τις θύμησες του Ολοκαυτώματος 76 χρόνια μετά.

Previous ArticleNext Article