Λάρισα

Μ.Χαρακόπουλος: “Οι πολύτεκνοι πραγματικοί ήρωες της εποχής μας!”

«Οι δυσκολίες που βιώνει η ελληνική οικογένεια τα τελευταία χρόνια είναι σε όλους γνωστές. Ιδιαιτέρως, οι πολύτεκνες οικογένειες βρίσκονται σε ακόμη πιο δυσχερή θέση. Δυστυχώς, η πολιτεία αντί να βρίσκεται δίπλα τους, φαίνεται να βάζει συνεχώς και άλλα προσκόμματα, έχοντας μια μυωπική προσέγγιση, που παραβλέπει τους σοβαρούς κινδύνους από την δημογραφική συρρίκνωση αλλά και τα πλήγματα στον θεσμό της οικογενείας. Ωστόσο η οικογένεια ήταν και παραμένει ο στυλοβάτης της κοινωνικής ζωής και τούτο αναδείχθηκε στα χρόνια της κρίσης έτι περαιτέρω». Τα παραπάνω τονίζει σε μήνυμά του, ο Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προς τον Σύλλογο Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων. Αφορμή του μηνύματος στάθηκε η πρόσκληση του Συλλόγου στην ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης κ.κ. Παύλου, με θέμα «η Οικογένεια σήμερα».

Ο Θεσσαλός πολιτικός αφού εκφράζει τη λύπη του διότι λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπορεί να παραβρεθεί στην εκδήλωση, αναφέρει ότι «ο Σεβασμιώτατος Σισανίου & Σιατίστης αποτελεί παράδειγμα σοφού ποιμενάρχη και λαμπρού ταγού της Εκκλησίας μας. Με το έργο του προσφέρει τα μέγιστα στην μητρόπολή του και στο λαό του. Είχαμε δε τη τύχη να τον ακούσουμε και προσφάτως στην Διακομματική Επιτροπή για το Δημογραφικό στην Ελληνική Βουλή, και να πληροφορηθούμε τη δράση αλλά και τις ιδέες του για την επίλυση αυτού του υπ’ αριθμόν ένα προβλήματος της πατρίδας μας σήμερα».

Ο κ. Χαρακόπουλος, στη συνέχεια δηλώνει βέβαιος πως «οι Έλληνες διαβλέπουν πλέον καθαρότερα τις πραγματικές αξίες που μπορούν να μας κρατήσουν όρθιους και δυνατούς για την επόμενη ημέρα. Χρειάζονται, όμως στηρίγματα για να μπορέσουν να κάνουν τις ορθές επιλογές στη ζωή τους. Η Εκκλησία μας, παρά τις ανοίκειες επιθέσεις που δέχεται από πολλές πλευρές, συνεισφέρει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση αυτή, τόσο με το φιλανθρωπικό της έργο, που συνεχίζεται αφανώς, όσο και με την πνευματική της καθοδήγηση. Η Πολιτεία θα έπρεπε επομένως να αντλήσει τα σωστά διδάγματα από αυτήν τη προσφορά και να πράξει αναλόγως, στηρίζοντας την οικογένεια παντοιοτρόπως και ιδιαίτερα τις οικογένειες των πολυτέκνων, που είναι οι πραγματικοί ήρωες της εποχής μας».

Previous ArticleNext Article