Λάρισα

Κέλλας: Το οινοποιείο Τυρνάβου δείχνει το δρόμο

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την βράβευση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου στον 4Ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου για τις διακρίσεις που απέσπασε στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων, όπου, μάλιστα, το “Καλύτερο Απόσταγμα” αφορά προϊόν του Οινοποιείου Τυρνάβου, το Παλαιωμένο Τσίπουρο Τυρνάβου.

Είναι μια απτή απόδειξη της σοβαρής προσπάθειας που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στον Τύρναβο.

Η κυβέρνηση οφείλει πλέον να αντιληφθεί πως επιβάλλεται να άρει όλα τα εμπόδια που κρατούν τους οινοπαραγωγούς μας καθηλωμένους, ενώ έχουν τις δυνατότητες να κατακτήσουν υψηλές κορυφές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρέπει να καταργήσει τον ΕΦΚ στο κρασί και να προχωρήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, τα οποία θα ευνοήσουν τον κλάδο, μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη και ενθαρρύνοντας τον σχεδιασμό με όραμα και υπευθυνότητα.

Τα Οινοποιείο Τυρνάβου δείχνει πως μπορεί να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο, τόσο στην εγχώρια, όσο και την παγκόσμια αγορά, προσθέτοντας με τον τρόπο αυτό, ένα μεγάλο, συγκριτικό πλεονέκτημα, στην τοπική, και όχι μόνο, οικονομία.

Οφείλουμε όλοι να σχεδιάσουμε το μέλλον μαζί με τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Στη ΝΔ το κάνουμε ήδη πράξη.

 

Previous ArticleNext Article