Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος: “Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ τελική πράξη του δράματος!

«Η κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και των “προθύμων” ανοίγοντας την πόρτα του ΝΑΤΟ στα Σκόπια προχώρησε στην τελική πράξη του δράματος, της εθνικά επώδυνης υποχώρησης, που συνιστά η Συμφωνία των Πρεσπών, με συνέπειες μακροπρόθεσμες και ακόμη μη αντιληπτές στο σύνολό τους για την χώρα». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την υπερψήφιση από τη Βουλή του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Στη δήλωσή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «δυστυχώς, η τριάδα Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά, πίσω από τις πλάτες του λαού, συνομολόγησε μια επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα συμφωνία στις Πρέσπες. Η κυβέρνηση-κουρελού, παρασυρμένη από ιδεοληπτικές εμμονές, αγνόησε παντελώς τις, σχεδόν, καθολικές αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας. Τα φαινόμενα της κοινοβουλευτικής παρακμής που έλαβαν χώρα, προκειμένου να μεθοδευτεί η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, συνιστούν μια μελανή σελίδα στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία. Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά είδαμε βουλευτές να εκχωρούν με πληρεξούσια την ψήφο τους, να προκαταβάλουν τη συναίνεσή τους σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, χωρίς καν να γνωρίζουν το περιεχόμενό τους!

Κατανοούμε πλήρως την πικρία του ελληνικού λαού, που όπως αποδεικνύεται από όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης είναι αντίθετος σε αυτήν την συμφωνία σε συντριπτικά ποσοστά. Κατανοούμε την απογοήτευση όσων δεν πίστευαν ότι μια ελληνική κυβέρνηση θα παρέδιδε με τόση ελαφρότητα μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα που αποτελούν το όχημα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων.

Ωστόσο, για όλους εμάς, η Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αριστοτέλη, των Μεθόδιου και Κυρίλλου, των αγωνιστών του 1821, του μακεδονικού αγώνα και του Παύλου Μελά δεν λησμονείται. Χρέος μας είναι αυτή η στιγμή να γίνει η αφετηρία μιας αναστροφής του κλίματος. Τώρα, γνωρίζοντας ότι τίποτε δεν είναι αυτονόητο, είναι η ώρα να ξανακερδίσουμε την ιστορία και την ταυτότητά μας.

Ως Νέα Δημοκρατία δεσμευόμαστε, στο μέτρο που μας αναλογεί και με την ισχύ που θα μας δώσουν οι πολίτες, να μείνουμε σταθεροί, και ως κυβέρνηση, στην θέση μας για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία».

Previous ArticleNext Article