Ελασσόνα

Μ. Χαρακόπουλος: “Ευνοϊκές λύσεις για το ιδιοκτησιακό στην Βερδικούσια!”

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν «προκειμένου να διερευνηθούν λύσεις που θα επιλύουν με ευνοϊκές προϋποθέσεις και οριστικά το ζήτημα που έχει ενσκήψει με την αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα αγροτεμάχια ιδιωτών της περιοχής Βαρκό της Βερδικούσιας» ζητά να πληροφορηθεί ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από τους υπουργούς Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του αναφέρει ότι «εύλογες αντιδράσεις σε κατοίκους της Βερδικούσιας άλλα και των γύρω περιοχών έχει προκαλέσει η αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αγροτεμαχίων που έχουν κληρονομήσει από γονείς και παππούδες.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, κατά τη δήλωση των αγροτεμαχίων τους, που βρίσκονται στην περιοχή Βαρκό της Βερδικούσιας, στο Κτηματολόγιο, ενημερώθηκαν ότι τα ίδια τεμάχια διεκδικούνται από το δημόσιο. Ξαφνικά, δηλαδή, η ιδιοκτησία τους τίθεται υπό αμφισβήτηση, παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι κληρονόμοι αυτών των εκτάσεων με νόμιμες διαδικασίες από τις οικογένειές τους, και ουδέποτε είχε αμφισβητηθεί η νομιμότητα της ιδιοκτησίας τους.

Ως εκ τούτου, οι κάτοχοι των αγροτεμαχίων που θίγονται από αυτή την εξέλιξη, διαμαρτύρονται διότι όπως ενημερώνονται για να μπορέσουν να κατοχυρώσουν την ιδιοκτησία τους θα πρέπει να καταφύγουν σε δικαστική διαμάχη με το δημόσιο ή να εξαγοράσουν τις εκτάσεις αυτές, αν υφίστανται οι προϋποθέσεις που θέτει η νομοθεσία, σε τιμές ίσες με την αντικειμενική τους αξία που θεωρούν υψηλές».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει τονίζοντας ότι «αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να τίθεται υπό αμφισβήτηση το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον μικρό και σχετικά άγονο αγροτικό κλήρο που κληρονόμησαν και πλέον δεν μπορούν να μεταβιβάσουν ή να πουλήσουν, είναι να υπάρξουν πρωτοβουλίες από την πολιτεία ώστε να βρεθεί λύση στο ζήτημα που ανέκυψε».

Previous ArticleNext Article