Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος για «σαλαμοποίηση» σκοπιανού και μπλόκα αγροτών

«Το ζήτημα της ονομασίας είναι η κορυφή του παγόβουνου. Θα πρέπει να λυθούν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις, το ζήτημα της εθνότητας. Άρα, λοιπόν, πρέπει να λυθεί το ζήτημα ολιστικά, δεν πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία “σαλαμοποίησης”. Ας διορθώσουν πρώτα το σύνταγμά τους, ας βρουν την πλειοψηφία των δύο τρίτων. Δεν μπορούμε να δεχθούμε μια “σαλαμοποίηση” του ζητήματος με επίλυση μόνον του ονόματος και να αφήσουμε όλα τα άλλα ως εκκρεμότητες για το μέλλον». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις για το σκοπιανό (στην ΕΡΤ Λάρισας και τους δημοσιογράφους Μάνια Γκουσιάρη και Βαγγέλη Μητρούσια).

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «έχουν κάνει την πόλη των Σκοπίων σύγχρονη Ντίσνεϋλαντ, με αγάλματα όπως του Μ. Αλεξάνδρου. Ένα προκάτ κράτος, όπως προκάτ είναι όλες αυτές οι κατασκευές με γυψοσανίδες στα κτίρια τους για να πάρουν αρχαιοελληνική όψη. Δεν επιθυμούμε τη διάλυση του κράτους των Σκοπίων. Είναι χειρότερο να έχουμε Μεγάλη Αλβανία ή Μεγάλη Βουλγαρία, να επανέλθουμε σε αναμόχλευση παθών και εθνικισμών που τόσο ταλαιπώρησαν τα Βαλκάνια. Αλλά οφείλουν και οι γείτονες να αντιληφθούν ότι είναι προς το συμφέρον τους να έχουν καλή σχέση γειτονίας με την Ελλάδα, που είναι παράγων σταθερότητας στην ευρύτερη Βαλκανική».

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ

Σχετικά με τα προβλήματα των αγροτών και τις συζητήσεις για κινητοποιήσεις των αγροτών, ο Θεσσαλός πολιτικός, ανέφερε ότι «οι αγρότες είναι κι αυτοί από τους πολίτες που παρασύρθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Ο κάμπος βάφτηκε στα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και τους Ιανουαρίου του ‘15 και του Σεπτεμβρίου του ‘15. Βεβαίως, έχουν δικαίωμα να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα, έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν υποστηρίζοντας την ανάγκη μιας άλλης πολιτικής, αλλά την κρίσιμη στιγμή πρέπει να κάνουμε την ορθή επιλογή. Με την ψήφο μας αλλάζουμε κάθε φορά την κατεύθυνση της πολιτικής».

Ιδιαίτερη αναφορά, ο κ. Χαρακόπουλος, έκανε στο έντονο πρόβλημα των κτηνοτρόφων εξαιτίας της κατάρρευσης των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα. Όπως χαρακτηριστικά είπε «η περιοχή μας είναι μια περιοχή που παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό φέτας στη χώρας. Η φέτα παράγεται από το αιγοπρόβειο γάλα, χρειαζόμαστε αύξηση της αιγοπροβατοτροφείας για να καλύψουμε την παγκόσμια ανάγκη για φέτα. Επί των ημερών μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το αιγοπρόβειο γάλα είχε περί το ένα ευρώ. Πληροφορούμαι από την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας ότι οι τιμές καταρρέουν. Έπεσαν στα 90-92 λεπτά και με ενημέρωσαν ότι στο Λιβάδι Ελασσόνας τους πληρώνουν ακόμη και με 82 λεπτά». Και αναρωτήθηκε «γίνονται έλεγχοι αυτή την στιγμή; Εδώ υπάρχουν καταγγελίες ότι υπήρχε επιστολή γαλακτοβιομηχανίας προς τους κτηνοτρόφους που τους έλεγε ότι θα αναγκαστεί να μειώσει τις τιμές που λαμβάνει το γάλα γιατί οι ανταγωνιστές τους εισάγουν φτηνότερο γάλα για να κάνουν φέτα. Ως γνωστόν η φέτα ως ΠΟΠ πρέπει να γίνεται μόνο με γάλα από εγχώριες φυλές ζώων».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ έχει στόχο «να αρθούν όλες αυτές οι στρεβλώσεις και τα εμπόδια που μπήκαν τα τελευταία χρόνια. Οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν και να συγκρίνουν. Δεν είμαστε ένα κόμμα που δεν έχει διαδρομή στα πολιτικά πράγματα. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής από την άσκηση κυβερνητικής ευθύνης».

 

Previous ArticleNext Article