Λάρισα

Αδαμούλης: Η παρέμβαση Καραμανλή ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό

Εστω κ με διαρροή ο Καραμανλής μίλησε.

Μιλησε , αποκατέστησε κ ανέτρεψε ενα μυθο, τον μύθο του Βουκουρεστίου.

Το Βουκουρέστι υπήρξε μια απο τις κορυφαίες στιγμές του Κώστα Καραμανλή κ απο τις πιο σημαντικες στιγμές της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

Εκεί ο Κώστας Καραμανλής χρησιμοποιώντας το δικαίωμα του veto, απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αψηφώντας τις αφόρητες πιέσεις των αμερικανών.

Ομως υπήρξε κ ενας μύθος που υποτίθεται, ότι ο Καραμανλής αποδέχτηκε τον όρο Μακεδονία σε συνθετη ονομασια για ολες τις χρήσεις.

Επιτέλους με την διαρροή στην εφημερίδα 《ελευθερία 》ξεκαθάρισε, ότι ουδέποτε αποδέχτηκε τον όρο Μακεδονία σε συνθετη ονομασια με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Αυτό που μέχρι τώρα ελεγε η κυβέρνηση, ότι αποτελεί εθνική γραμμή δεν υφίσταται, δεν υπήρξε ποτε , δεν το συμφώνησε ποτε ο κωστας Καραμανλής.

Αυτοματα οι πολιτικές προεκτάσεις αυτης της διαρροής αναγκάζουν σε αναδίπλωση την κυβέρνηση.
Τους είπε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν μπορείτε να επικαλειστε κάτι που δεν υπήρξε ποτε, δεν σας επιτρεπω να με χρησιμοποιείτε.

Δεν είναι αυτή η εθνική γραμμή.

Τοτε ποια είναι;

Είναι αυτη που εξέφρασε ο σαμαράς στην συνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΟΚ το 1991, ότι δεν γίνεται αποδεκτή απο την χωρα μας ονομασία που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Τελεία κ παύλα.

Εθνική θεση είναι αυτή που εισηγήθηκε ο σαμαράς στην συνοδο των πολιτικών αρχηγών το 1992 επι προεδριας Κ.Καραμανλή.

Αυτη η θέση συμπυκνώνεται στα:
Η Μακεδονία ειναι μια κ είναι ελληνική.
Δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος .
Δεν υπάρχει Μακεδονικη γλώσσα.
Αλλάξτε το σύνταγμά σας που υιοθετεί τον αλυτρωτισμό.

Ταυτόχρονα ομως, αναγκαζει σε πιο σκληρή στάση την αξιωματική αντιπολίτευση, απέναντι στους χειρισμούς της Κυβέρνησης, διοτι ουσιαστικά ο Καραμανλής ειπε, μια είναι η εθνική γραμμή αυτή που εξέφρασε ο Α.Σαμαρας.

Αυτη η παρέμβαση Καραμανλή, δικαιώνει την παράταξη της ΝΔ, δικαιώνει τον σαμαρα, δικαιώνει όλους, όσοι πιστεύαμε ότι αυτή έπρεπε να είναι η εθνική γραμμή.

Οι πολιτικές εξελίξεις πλέον είναι προ των πυλών, αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει συμφωνία με συνθετη ονομασια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Previous ArticleNext Article