Ελασσόνα

Μπίζιου-Χατζηδάκης: Με σχέδιο για να γίνει ο νομός Λάρισας πρότυπο περιβαλλοντικής συνείδησης

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν τους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας, καθώς και αυτό των «πράσινων επενδύσεων» στο νομό Λάρισας.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης η Λαρισαία βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κωστή Χατζηδάκη για τη συνεργασία και την διάθεσή του να βοηθήσει εμπράκτως όλες τις πρωτοβουλίες και τα σχέδια που αναπτύσσονται στο νομό Λάρισας και αφορούν το περιβάλλον και την ενέργεια. Ο υπουργός είναι βαθύς γνώστης του αντικειμένου, με καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ευαίσθητος οικολογικά και πρωτοπόρος στα σχέδια εκείνα που αφήνουν οικολογικό αποτύπωμα στη χώρα μας.

Τον ενημέρωσα για όλες τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που πρόκειται να αναλάβω, σε συνεργασία με το υπουργείο καθώς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε ο νομός Λάρισας να καταστεί ο πλέον πράσινος νομός της χώρας.

Χαίρομαι, όχι μόνο γιατί βρήκα ευήκοα ώτα, αλλά γιατί διαπίστωσα ιδίοις όμμασι  πως η πρόσφατη δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη πως «η Ελλάδα παύει να είναι φτωχός συγγενής στα θέματα του Περιβάλλοντος σε ευρωπαϊκό επίπεδο» ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα.

Με τον Κωστή Χατζηδάκη συζητήσαμε επίσης για όλες τις μεγάλες επενδύσεις που πραγματοποιούνται στο νομό της Λάρισας και ιδιαίτερα σε ευαίσθητες για το περιβάλλον περιοχές, οι οποίες μόλις ολοκληρωθούν θα δώσουν οριστική λύση σε χρόνια προβλήματα που άπτονται και του περιβάλλοντος. Η υπόσχεση του ίδιου ήταν πως θα συμβάλλει με όλες τους τις δυνάμεις και όπου χρειαστεί ώστε αυτές οι επενδύσεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Όπως έχω σημειώσει και στο παρελθόν, οφείλουμε όλοι μας άμεσα, να κινητοποιηθούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και τις οδυνηρές συνέπειες της. Είναι κάτι που πρωτίστως χρωστάμε στις γενιές που έρχονται».

Previous ArticleNext Article