Λάρισα

Γ. Αδαμούλης: Αλλάξτε μεταρρυθμιστικές ταχύτητες

Βαλτε επιτέλους, τέλος στο σπάταλο, διεφθαρμένο κ αντιπαραγωγικό δημόσιο τομεα.
Κρατήστε ότι θετικό προέκυψε απο την κρίση του covid 19.

Αυτό το μοντέλο του κράτους, δανείστηκε απο το μέλλον, για να προσφέρει κάλπικη ευημερία υποθηκεύοντας το μέλλον των νεων της πατρίδας μας.
Το πιο παραγωγικό κομμάτι της νεολαίας μας βρίσκεται στο εξωτερικό συμβάλλοντας στην ανάπτυξη άλλων οικονομιών, αντί να προσφέρει αντισταθμιστικά για ότι του προσέφερε η πατρίδα, η πατρίδα φρόντισε να το διώξει εκτός της χώρας.

Όταν το κράτος το μονο που παραγει ειναι η γραφειοκρατία , δεν θα υπάρξει ανάπτυξη, δεν θα υπάρξει προοδος, δεν θα ανθίσει τίποτα σ’αυτόν τον τοπο.

Πράγματι, όταν το κράτος απορροφά τα πάντα τοτε δεν μπορεις να κάνεις κοινωνική πολιτική.

Δεν μπορεις να παρεχεις ασφάλεια, εκπαίδευση, Υπηρεσίες υγείας, κονδύλια για έρευνα κ καινοτομια, δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους.

Ε ! Αυτό το κρατος πρέπει να το αλλάξουμε!
κ να το αλλάξουμε με ταχύτητες.
Βέβαια η αλήθεια είναι με αφορμή τον κορονοϊο γίνονται βήματα στην κατεύθυνση πάταξης της γραφειοκρατίας.

● ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΉ ΜΕΤΑΡΡΎΘΜΙΣΗ

Πρέπει να προχωρήσουμε σε σημαντική μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Αυτό θα αποτελεσει μια αληθινή επανάσταση στην Ελλάδα, γιατί θα φέρει νεες επενδύσεις κ νέες θέσεις εργασίας.

Αυτό που θελει ο επενδυτής είναι σταθερο φορολογικο πλαισιο , χαμηλη φορολογια , ξεκαθαρους κανόνες κ αυτα θα τα προσφέρουμε γιατί αυτό επιτάσσει κ ο ανταγωνισμός της γειτονιάς μας.

Χαμηλες εργοδοτικές εισφορές για να μειώσουμε περαιτέρω το μη μισθολογικο κοστος, για να κάνουμε την οικονομία ανταγωνιστικη, ωστε να προσελκύσουμε επενδύσεις κ να ανιστρεψουμε το κλίμα οριστικά κ αμετάκλητα που θελει την Ελλάδα, χωρα εχθρική προς το “επιχειρείν” μέχρι τώρα.

● ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΎΣ ΤΟΜΕΑ

Θα σταθούμε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομεα κ ειδικοτερα στην γεωργια κ κτηνοτροφία, που θεωρούμε πως είναι μοχλοι προοδου για την οικονομία κ ειδικοτερα για την οικονομία της περιοχής μας, της Θεσσαλίας.

Ήρθε η ωρα της μεγάλης ανατροπής της νοοτροπίας που καλλιεργήθηκε στους αγρότες μετα το 1980, μια νοοτροπία που ειθελε τον αγροτη κρατικοδιαιτο, να πληρωνεται χωρίς να παράγει.
Αυτό πρέπει να αλλάξει κ να αλλάξει γρήγορα.
Επιδοτουμε την παραγωγη κ οχι την αγραναπαυση.

Καλουμε τους νέους, ιδιαίτερα οσοι νεοι έλκουν την καταγωγή τους απο αγροτικες περιοχες , να γυρίσουν στην γη, διότι στη γη είναι το μέλλον.

Η Ελλάδα είναι ο επίγειος παράδεισος με τις καλύτερες εδαφολογικες κ κλιματολογικές συνθήκες, γιαυτο δεν πρέπει να φεύγει κανενα προϊόν απο την χωρα μας, χωρίς την προστιθέμενη αξια του.
Καθετοποίηση κ εξαγωγή προϊόντων πρωτογενούς παραγωγης, οπως είναι το λαδι κ το κρασί.

Επιτέλους να δώσουμε την δυνατότητα ασφάλισης των προϊόντων κ στον ιδιωτικό τομεα σε συνδυασμό με τον ΕΛΓΑ κ τα ΠΣΕΑ.

Επιτέλους ας προσδιορίσουμε αφορολόγητο οριο, τέτοιο ώστε, αφού αφαιρεθούν οι παραγωγικές δαπάνες, να μείνει ένα λογικό κερδος στον παραγωγό.

Ήρθε η ωρα να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας ωστε να πάψουμε επιτέλους να είμαστε εισαγωγικη χωρα στο κρέας.
Είναι αδιανόητο η χώρα μας να εισάγει σε νωπό κρέας πάνω από ένα δις ευρώ.

Ήρθε η ώρα ο πρωτογενης τομεας να αποτελεσει ενα βασικο πυλωνα αναπτυξης της οικονομίας, ώστε να συμβάλει κατά 20% επί του ΑΕΠ της χώρας.

Previous ArticleNext Article