Ελασσόνα

Μπίζιου σε Βορίδη: Να ενισχυθούν οικονομικά οι παραγωγοί ακτινιδίου στο νομό Λάρισας

Την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών ακτινιδίου Αιγάνης και των γύρω περιοχών του νομού Λάρισας ζήτησε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Η Λαρισαία βουλευτής ενημέρωσε, με αναφορά της,  την ηγεσία του Υπουργείου για τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί ακτινιδίου των περιοχών Αιγάνης, Πυργετού, Παλαιόπυργου, Κουλούρας, Ομολίου και Στομίου του νομού Λάρισας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που έπληξαν σημαντικά τις καλλιέργειες τους και τόνισε πως η μείωση στη συγκομιδή φέτος προβλέπεται να φτάσει και το 50% σε σχέση με την περσινή.

«Επειδή το πλήγμα στα εισοδήματα των παραγωγών ακτινιδίου είναι σημαντικό και επειδή η πλειονότητα αυτών έχει ως κύρια απασχόληση την παραγωγή ακτινιδίου, θα πρέπει να εξετάσουμε την υπαγωγή τους σε κάποιο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης», σημειώνει η κα Μπίζιου.

«Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πάντα παρούσα στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και είμαι βέβαιη ότι και τώρα θα μεριμνήσει για την ανακούφιση των συνεπειών της μειωμένης συγκομιδής».

Previous ArticleNext Article