Ελασσόνα

Με επιτυχία η συλλογή συσκευασιών φυτοφαρμάκων στο Δήμο Ελασσόνας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη 3 Ιουνίου το πρόγραμμα της «Συλλογής Κενών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων» στο Δήμο Ελασσόνας, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας και το Δήμο Ελασσόνας. Η συλλογή πραγματοποιήθηκε στις κοινότητες Δομενίκου, Καλλιθέας, Δολίχης και Μηλέας στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος και της ορθής χρήσης των κενών φιαλών φυτοφαρμάκων.

Τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα επισκέφτηκαν μετά το πέρας της διαδικασίας ο συντονιστής του προγράμματος, προϊστάμενος της Δ/νσης Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ ΠΕ κ. Δ. Σταυρίδης και ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κων. Γιαννακός, για να τον ενημερώσουν και να τον ευχαριστήσουν για τη συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Άρδευσης και Αγροτικών Δικτύων κ. Κ. Τσούρης καθώς και η προϊσταμένη του τμήματος Αγροτικής Κτηνοτροφικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του δήμου κ. Ευ. Παληκαρά, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους και τους παραγωγούς για την επιτυχή συλλογή των κενών συσκευασιών.

Απευθυνόμενος στους επισκέπτες ο κ. Γάτσας δήλωσε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του Δήμου Ελασσόνας για το συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος στις κοινότητες του δήμου μας. Η συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυτοπροστασίας πρέπει να είναι διαρκής και η ενημέρωση των αγροτών επίσης. Αντιλαμβάνομαι ότι η περιβαλλοντική διαχείριση έχει ένα σημαντικό κόστος, το οποίο αναλαμβάνει τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ωστόσο πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η συμμετοχή μας σε τέτοια προγράμματα είναι αναγκαία και δείχνει υπευθυνότητα και σεβασμό για το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας».

 

 

Previous ArticleNext Article