Λάρισα

Μάξιμος στο ΤΕΕ Λάρισας: “Με ΝΔ επανεκκίνηση της οικονομίας!”

«Από τις 8 Ιουλίου, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας λάβει ισχυρή εντολή διακυβέρνησης από τους πολίτες, θα προχωρήσουν άμεσα στην λήψη μέτρων που θα φέρουν επιτέλους την μεγάλη αλλαγή στην οικονομία. Μείωση φόρων, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα, αύξηση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μπορούν να κάνουν τη διαφορά, μπορούν να πυροδοτήσουν μια παραγωγική έκρηξη, που θα συμπεριλάβει και τον κρίσιμο κλάδο των κατασκευών και της οικοδομής, που στα χρόνια της κρίσης έπαθε μια πρωτοφανή καθίζηση». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΤΕΕ Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «Στα 4,5 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόστηκαν πολιτικές που στραγγάλισαν τους παραγωγικούς κλάδους, οδήγησαν σε αδιέξοδο τους επαγγελματίες και σε αναγκαστική μετανάστευση χιλιάδες ικανούς επιστήμονες. Τώρα, ήλθε επιτέλους η ώρα όλα αυτά να αλλάξουν. Σε ότι αφορά στον κατασκευαστικό κλάδο, η ΝΔ έχει δεσμευτεί ως κυβέρνηση:

  • Να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζοντίως για όλους σε όλη τη χώρα, εντός διετίας.
  • Να δώσει τριετή αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές.
  • Να αναστείλει το φόρο υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων για 3 χρόνια.
  • Να προωθήσει πρόγραμμα ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης κτηρίων με έκπτωση φόρου έως και το 50% των δαπανών.
  • Να περιορίσει τη γραφειοκρατία στις μεταβιβάσεις ακινήτων.
  • Να αυξήσει τις δαπάνες στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια, λόγω πολιτικής επιλογής, δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης.
  • Να μειώσει σταδιακά τις ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Previous ArticleNext Article