Λάρισα

Μάξιμος προς υπ. Υγείας: “Υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Ογκολογικού Κέντρου Λάρισας;”

«Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που πρέπει να γίνουν προκειμένου να υλοποιηθεί η δημιουργία του πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στην Λάρισα, και αν ναι, ποιο ακριβώς είναι αυτό;». Το ερώτημα αυτό θέτει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει στην ερώτησή του ότι «στο πρόσφατο, 2ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης της Θεσσαλίας, η εξαγγελία εκ μέρους του υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη (Ελευθερία, 27.01.2020), για τη δημιουργία στη Λάρισα πρότυπου ογκολογικού κέντρου το οποίο, μεταξύ άλλων, θα παρέχει και καινοτόμες θεραπείες όπως η Σωματιδιακή Θεραπεία, είχε ιδιαίτερα θετική απήχηση στους πολίτες της Κεντρικής Ελλάδος. Γι’ αυτό, άλλωστε, αναφέρθηκαν στο ζήτημα και οι εκπρόσωποι των φορέων που έλαβαν τον λόγο, τόσο από την επιστημονική και ιατρική κοινότητα όσο και από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία, δια στόματος του ίδιου του Μητροπολίτη Λαρίσης.

Είναι γνωστό ότι οι ανάγκες στον πολύπαθο τομέα της υγείας είναι πολύ μεγάλες για όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας, αλλά και πολλές οι ελλείψεις και τα προβλήματα που εντάθηκαν στα χρόνια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης. Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να ληφθούν γενναίες αποφάσεις που θα αλλάξουν το τοπίο των υπηρεσιών υγείας που, επιτέλους θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών και στα σύγχρονα κριτήρια ενός αναπτυγμένου κράτους».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τονίζει ότι «οι διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υφυπουργού ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προωθήσει αυτό το, αναμφίβολα, δύσκολο έργο, καθιστώντας, όπως ο ίδιος είπε, “τη Θεσσαλία σημείο αναφοράς στην Υγεία”, ικανοποίησε τους κατοίκους της Λάρισας και ολόκληρης της Θεσσαλίας. Ενθαρρυντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να πλαισιωθεί με τις υποστηρικτικές δομές που ήδη υφίστανται στην περιοχή.

Επειδή, ωστόσο, και στο παρελθόν υπήρξαν εξαγγελίες και προσδοκίες, εκείνο που εύλογα ενδιαφέρει τους πολίτες, είναι αν αυτή τη φορά υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου έργου».

 

Previous ArticleNext Article