Ελασσόνα

Μάξιμος: “Γιατί δεν προχωρά η σύνδεση internet στη Συκέα Ελασσόνας;”

«Ειδικά αυτή την περίοδο του υποχρεωτικού εγκλεισμού κατ’ οίκον, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπου οι μαθητές πρέπει να παρακολουθούν μαθήματα διαδικτυακά, ενώ μια σειρά δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται ψηφιακά, είναι εύλογη η αγανάκτηση των κατοίκων και η αξίωση για άμεση επίλυση του προβλήματος». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του με αφορμή τις «πολύμηνες εκκρεμότητες σχετικά με την σύνδεση του internet στη Συκέα Ελασσόνας, που έχουν προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του χωριού».

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερακάκη και Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως σημειώνει ότι είχε και στο πρόσφατο παρελθόν επισημάνει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου το πρόβλημα «με την προσμονή ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την διεκπεραίωση των διαδικασιών, ώστε να υπάρξει, επιτέλους, λύση στο ζήτημα. Η στασιμότητα, όμως, που παρατηρείται και η εύλογη επιθυμία των κατοίκων της περιοχής να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για βασικές τους ανάγκες εν μέσω της πανδημίας, μας αναγκάζει να επανέλθουμε, με σκοπό την άμεση ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών.

Όπως επισημαίνεται και και στον τοπικό τύπο (εφημερίδα Ελευθερία, 25.04.2020) η τοπική κοινωνία του χωριού είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από το γεγονός ότι παραμένει αποκλεισμένη από τις ευκολίες που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία, οι οποίες είναι ακόμα πιο απαραίτητες στις συνθήκες των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.   Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι παρότι οι τεχνικές εργασίες που έπρεπε να γίνουν έχουν ολοκληρωθεί, το internet δεν έχει φτάσει στα σπίτια τους. Συνεπώς, αυτή την περίοδο που οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, άλλα και η σχολική δραστηριότητα, απαιτούν ποιοτική σύνδεση με το διαδίκτυο, η αναγκαιότητα για την ολοκλήρωση των ενεργειών που απαιτούνται είναι επιτακτική».

Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές εργασίες, γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους κατοίκους της Συκέας Ελασσόνας, ενώ τους καλεί να γνωστοποιήσουν σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν για να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό η  ολοκλήρωση της σύνδεσης, όπως δικαίως ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής.

 

Previous ArticleNext Article