Λάρισα

Γ. Αδαμούλης: Αυτούς τους εκπαιδευτικούς θέλει η κοινωνία

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις στον χώρο τής Εκπαίδευσης μήπως έπρεπε να συμφωνούν σε ένα modus vivendi θέσεων
κ να τις καταθέτουν στην/ον Υπουργό Παιδείας ;;;

Γιατί ;

● Διότι η Παιδεία είναι Εθνική υπόθεση κ δεν επιδέχεται πολιτική, πόσο μάλλον κομματική εκμετάλλευση !!!

● Διότι η Εκπαίδευση είναι ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός ποιότητας κ συνεχούς προσαρμογής στις εξελίξεις, συνάπτεται δε, όχι απλά με το μέλλον μας , αλλά με το είδος του μέλλοντος που επιθυμούμε κ οραματιζόμαστε για τα παιδιά μας κ την κοινωνία μας !!!

● Διότι χρειάζεται μία υπέρβαση, ώστε να κάνουμε επιτέλους το άλμα στο μέλλον.
Κ αλλοίμονο αν αυτή την υπέρβαση δεν μπορούν να την κάνουν οι πνευματικοί ταγοί, ξεπερνώντας ιδεοληψίες ή κομματικές αγκυλώσεις !!!

● Διότι είναι οι εκπαιδευτικοί που διαμορφώνουν συνειδήσεις, διαμορφώνουν κ πρέπει να διαμορφώνουν ελεύθερες κ δημοκρατικές συνειδήσεις, είναι αυτοί που διαμορφώνουν τον αυριανό, υπεύθυνο δημοκρατικό Πολίτη .

● Διότι αποτελούν πρότυπα, άρα με την στάση τους , με την συμπεριφορά τους, με τις αποφάσεις τους πρέπει να αφήσουν πίσω παθογένειες κ στερεότυπα δεκαετιών.

Η κοινωνία απαιτεί ο χώρος της Εκπαίδευσης να είναι χώρος συναινετικων αποφάσεων, να είναι χώρος συνεργειων, να είναι ένας χώρος που θα βρίσκεται τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις.

Ως κοινωνία βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοιου.
Το δίδαγμα απο αυτή την υπόθεση είναι ένα κ μοναδικό.
Όλοι μαζί μπορούμε!
Όλοι μαζί δίνουμε την μάχη κ κανείς δεν δικαιούται να είναι απών.

Ε ! Λοιπόν αυτό το μήνυμα πρέπει να σαρώσει οριζόντια την εκπαιδευτική κοινότητα κ ιδιαίτερα τους πρωταγωνιστές της, που είναι οι εκπαιδευτικοί.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να διεμβολισει συνειδήσεις ,για να δημιουργήσει την νέα συνειδητότητα, ενός νέου Πολίτη, προσαρμοσμενου στα νέα δεδομένα μιας ανταγωνιστικής κ αλληλεπιδρουσας παγκόσμιας κοινωνίας !!!

Αυτούς τους εκπαιδευτικούς έχει ανάγκη η κοινωνία.
Αυτούς τους εκπαιδευτικούς θέλουμε κ μας αξίζει να έχουμε !!!

Previous ArticleNext Article