Ελασσόνα

Λύση για τους σχολικούς τροχονόμους ζητάει ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε από τις 30 Μαρτίου ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας , με την οποία ζητάει λύση ώστε να πληρωθούν οι σχολικοί τροχονόμοι οι οποίοι λαμβάνουν ως αποζημίωση για τα έξοδα κίνησής τους ένα χρηματικό ποσό μέσω της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου.

Μετά και το κλείσιμο των σχολείων όμως είναι στον ‘αέρα΄ η πληρωμή τους, καθώς δεν υπάρχει εγκύκλιος ακόμα από το υπουργείο που να αναφέρει όπως και για τις καθαρίστριες των σχολειών με σύμβαση έργου, ότι θα ενταχθούν στο δυναμικό του δήμου προσωρινά, ούτε διευκρίνιση ότι θα γίνει  αναστολή της απασχόλησής τους ώστε να ενταχθούν στις κατηγορίες για το ειδικό επίδομα των 800€.

Η επιστολή έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Ερώτημα αναφορικά με την αναστολή δραστηριότητας σχολικών τροχονόμων.

Κύριε Υπουργέ,

Στους δήμους όλης της χώρας απασχολούνται χιλιάδες σχολικοί τροχονόμοι. Λόγω των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού και δεδομένου ότι έχουν κλείσει όλες οι σχολικές μονάδες, τίθεται θέμα με την απασχόληση των σχολικών τροχονόμων.

Ερωτούμε, προκειμένου να πληρωθούν οι σχολικοί τροχονόμοι, μπορούμε να τους απασχολήσουμε σε δομές του Δήμου για το διάστημα που θα είναι κλειστά τα σχολεία, ή θα πρέπει να ανασταλεί η απασχόλησή τους και να ενταχθούν στις διατάξεις χορήγησης του ειδικού επιδόματος των 800€;

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Νικόλαος  Γάτσας

Previous ArticleNext Article