Ελασσόνα

Κ. Σαχινίδης: Απολογισμός μιας ακόμη αποτυχημένης δημοτικής πολιτικής από τον απερχόμενο δήμαρχο

Για μια ακόμη φορά ακούστηκαν τα μεγάλα λόγια για μικρά έργα στον απολογισμό του απερχόμενου δημάρχου, χωρίς να  παρουσιάσει κανένα αξιόλογο έργο παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις. Και βέβαια απολογισμός τετραετίας δεν γίνεται με δράσεις που ΘΑ γίνουν αλλά μόνο με τα όποια έργα  έχουν γίνει και αυτά που έγιναν είναι τόσα λίγα και τόσο μικρά που υποβιβάζουν και τη νοημοσύνη των δημοτών, όταν αυτά μεγαλοποιούνται.

Ας δούμε λοιπόν τα τόσα πολλά ΘΑ στα οποία αναφέρθηκε εκτενώς ο απερχόμενος δήμαρχος κατηγορώντας συνεχώς τους άλλους που δήθεν τον εμπόδιζαν στο έργο του.

Λέει λοιπόν ότι η Ελασσόνα αλλάζει αλλά δεν μας λέει σε τι αλλάζει να το μάθουμε και εμείς που ζούμε και αναπνέουμε κάθε μέρα στην Ελασσόνα. Και γιατί δεν άλλαξε στα τέσσερα χρόνια της θητείας του και μας το λέει ότι ΘΑ αλλάξει μετά τις εκλογές;

2.Αναφέρθηκε στο ΄΄μεγάλο΄΄ έργο της Τηλεμετρίας που όταν ΘΑ γίνει ΘΑ το διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΛ. Κατ’ αρχήν το έργο αυτό ξεκίνησε με πρωτοβουλία της προηγούμενης δημοτικής αρχής αλλά ακόμη παραμένει στο ΘΑ γίνει, παρά τα 4 χρόνια που παρήλθαν. Όμως, το κύριο πρόβλημα του τόπου σίγουρα δεν είναι η τηλεμετρία που θα χρησιμοποιηθεί για εισπρακτικούς λόγους αλλά αυτό καθαυτό το πρόβλημα της υδροδότησης πολλών περιοχών του Δήμου που θα συμβάλλει στη Ανάπτυξη της Γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Το φράγμα του Αγιονερίου περιμένει ακόμη να τεθεί σε λειτουργία ενώ η δημοτική ενότητα Σαρανταπόρου, παρά τις έτοιμες μελέτες που έχει, περιμένει ακόμη να γίνουν έστω και ορισμένα μικροφράγματα που σίγουρα θα βοηθήσουν στις δενδροκαλλιέργειες και όχι μόνο. 

3.Η έλευση του Φυσικού αερίου είναι θέμα καθαρά της ιδιωτικής επιχείρησης που χρηματοδοτεί το έργο και της γενικότερης κρατικής πολιτικής. Προς τι λοιπόν ο τόσος αδικαιολόγητος κομπασμός;

4.Πολλά ειπώθηκαν και ακούστηκαν για την περιβόητη Σχολή Γαλακτοκομίας. Τι είναι όμως αυτή η ΄΄Σχολή΄΄και πανηγυρίζει τόσο ηχηρά ο απερχόμενος δήμαρχος; Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά Σχολή Γαλακτοκομίας αλλά πρόκειται για ένα τμήμα του 2ου ΙΕΚ Λάρισας που θα παρέχει επαγγελματική κατάρτιση με ειδίκευση στην Γαλακτοκομία. Φυσικά δεν είναι ούτε ανώτερη ούτε κατώτερη Σχολή και δεν θα παρέχει κανένα πανεπιστημιακό πτυχίο παρά ένα απλό πιστοποιητικό του ΙΕΚ, όπως όλα τα άλλα που χορηγεί.

5.Στο ίδιο πομπώδες πνεύμα είναι και το υπό ίδρυση νηπιαγωγείο το οποίο ΘΑ γίνει μετά τις εκλογές. Δεν μας ανέφερε όμως για την τόσο επικίνδυνη κατάσταση των σχολικών κτηρίων που από τύχη δεν δημιούργησαν θύματα μαθητών μέχρι σήμερα από τις πτώσεις των σοβάδων, λόγω της κακής συντήρησης παρά τις κατά καιρούς προειδοποιήσεις και διαμαρτυρίες των δασκάλων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.    

6. Μίλησε ακόμη για προσωπικά απωθημένα άλλων αλλά ξέχασε τα δικά του απωθημένα που επέβαλαν μια σειρά από διακρίσεις και αδικίες σε βάρος δημοτών και φορέων. Πολλές φορές μάλιστα δεν σεβάστηκε ούτε τους εκατοντάδες δημότες που με τις υπογραφές τους ζήτησαν την επίλυση δίκαιων προβλημάτων τους, αλλά τους αγνόησε παντελώς και τους περιφρόνησε, με την αλαζονική συμπεριφορά και στάση που τήρησε σε όλη την τετραετία. Για ποιον πολιτικό πολιτισμό μας μιλάει λοιπόν όταν με τις τόσες άδικες και παράνομες διακρίσεις που έκανε στις ενισχύσεις των πολιτιστικών φορέων και τα ψίχουλα που χορήγησε σε πολύ λίγους ημέτερους ενώ περιορίστηκε σε ορισμένες ακριβοπληρωμένες φιέστες στην Ελασσόνα, όπως η Γιορτή Φέτας, που δεν είχε κανένα αντίκρισμα για τους κτηνοτρόφους που ξεκληρίζονται κάθε μέρα και πιο πολύ με τις εξευτελιστικές τιμές του γάλακτος; Άλλωστε, ο ίδιος επί 4 χρόνια δεν στάθηκε ικανός να ξεπεράσει τα απωθημένα του και να δώσει ρεύμα στο Μουσείο της Αγροτιάς των Αραδοσιβίων που αποτελεί κόσμημα για το δήμο Ελασσόνας και συντελεί στην προσέλκυση τουρισμού.

7.Από που και ως που μας προέκυψε και αγωνιστής ενάντια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για διεκδίκηση κονδυλίων τη στιγμή που ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δήλωσε πολλές φορές ότι χορήγησε στο Δήμο Ελασσόνας περίπου 56.000.000 ευρώ; Αλήθεια που πήγαν όλα αυτά τα εκατομμύρια και δεν τα πήραμε είδηση;

Τέλος, ο κ. Ευαγγέλου μπορεί να είναι υπερήφανος μόνο για το γεγονός ότι με τις περιορισμένες δράσεις του έκανε τον μεγάλο καλλικρατικό δήμο Ελασσόνας σε έναν πολύ μικρό δήμο ξεχνώντας παντελώς τις περισσότερες δημοτικές κοινότητες.

Αυτά και πολλά άλλα θα μπορούσαμε να πούμε για τον υποθετικό Απολογισμό του απερχόμενου δημάρχου που δεν ήταν απολογισμός τετραετίας αλλά προεκλογικές εξαγγελίες για δράσεις που ΘΑ γίνουν.

Κώστας Σαχινίδης Δρ Κοινωνιολογίας,

Υποψήφιος Δήμαρχος Ελασσόνας

Previous ArticleNext Article