Ελασσόνα

Κ. Αγοραστός: “Η Ελασσόνα μίλησε» Ισχυρή λαϊκή εντολή πρώτης Κυριακής

Μήνυμα νίκης για τις εκλογές της Κυριακής έστειλε από την Ελασσόνα, όπου και ολοκλήρωσε τον κύκλο των προεκλογικών του ομιλιών, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια, Κώστας Αγοραστός.

Μιλώντας σε ένα πυκνό και ενθουσιώδες ακροατήριο, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας υπέρ των Πολιτών»  υπογράμμισε ότι η 26η Μαΐου, θα είναι ημέρα νίκης για την Θεσσαλία και ζήτησε « μεγάλη ισχυρή λαϊκή  εντολή πρώτης Κυριακής» ώστε η Περιφέρεια να συνεχίσει το αναπτυξιακό και παραγωγικό της έργο και στην επερχόμενη θητεία της, θέτοντας, όπως πάντα, την Θεσσαλία στην πρώτη γραμμή.

«Βγάζουμε την Θεσσαλία μπροστά. Την Θεσσαλία του αγώνα, των διεκδικήσεων, των κατακτήσεων, των έργων και την κάνουμε πρωτοπόρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» σχολίασε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

«Το έργο μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί εγγύηση για το αύριο, εγγύηση για τον πολίτη. Το έργο μας στην Ελασσόνα αποτελεί εγγύηση» υπογράμμισε ο κ Αγοραστός, ο οποίος ανέφερε ότι στον Δήμο Ελασσόνας υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 65 έργα συνολικού προϋπολογισμού 75.616.100,67€ .

 «Τα προβλήματα δεν λύνονται με συνθήματα. Λύνονται με έργα», σχολίασε ο κ. Αγοραστός, αναφερόμενος στο πολυσχιδές έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αποτελεί όπως είπε και την «φωνή» της Περιφέρειας που μιλάει καθημερινά με τα έργα της. Έργα που έχουν ως επίκεντρο το άνθρωπο, την βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης αλλά και την δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης για το σήμερα και το αύριο.

 «Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκρίναμε την πράξη αντί της θεωρίας. Ακολουθήσαμε και ακολουθούμε αταλάντευτα τον δρόμο της ανάπτυξης. Το δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, το δρόμο της ευθύτητας και της αλήθειας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος για μία ακόμη φορά έδωσε έμφαση στην πολιτική «ανοιχτών θυρών» και ίσων ευκαιριών χωρίς διακρίσεις που υιοθέτησε από την αρχή η Περιφερειακή Αρχή.

«Για μας, η ενωμένη Θεσσαλία, η «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή και πυξίδα των επιλογών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ προσδιόρισε ως πρωταρχικό στόχο της νέας θητείας την εξασφάλιση θέσεων απασχόλησης για τους πολίτες, τονίζοντας: «Δουλειά, δουλειά, δουλειά για όλους» αυτό θέλουμε.»

«Ισχυρή Περιφέρεια σημαίνει ισχυρή τοπική κοινωνία» σχολίασε ο Περιφερειάρχης, γιαυτό φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον με ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και εντάξαμε εκατοντάδες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο. Ενώ, μέχρι σήμερα, από όλα τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας έχουν ενταχθεί 1344 έργα προϋπολογισμού 385 εκ ευρώ.

Το έργο μας, αδιάψευστος κριτής μας, ανέφερε ο κ Αγοραστός και συνέχισε: « Είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα έργων στην Ελλάδα με ποσοστό 95%.  Σε 2.920 ημέρες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, 4.789 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,8  δις. Ευρώ και 2.540 επενδύσεις, προϋπολογισμού 670 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη υλοποίησης της Περιφερειακής Διακυβέρνησης, η οποία κάνει πράξη την συλλογική ηγεσία.

Μόνο έτσι, παρατήρησε, θα χτυπηθεί το δουλοκτητικό κράτος που είναι ένα κράτος που ταλαιπωρεί τους πολίτες και κυοφορεί την καταστροφή μας.

Αναφερόμενος δε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το χαρακτήρισε ως «Βασικό εργαλείο δουλειάς και δημιουργίας» και πρόσθεσε ότι, είναι σήμερα ένα πρόγραμμα πλήρες, υγιές, στοχευμένο και με σταθερά αυξανόμενη πρόοδο, με την πρόοδό του να αναφέρεται στην πραγματική οικονομία.  Το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020 έχει προϋπολογισμό 423,7 εκατ. ευρώ. Έχουν ενταχθεί  έργα σε ποσοστό 95%, που είναι το κρίσιμο μέγεθος για την πορεία ενός προγράμματος, η εξειδίκευση δράσεων ανέρχεται σε ποσοστό 111%, οι προκλήσεις  προς δικαιούχους για υποβολή έργων στο 130%  και οι συμβάσεις στο 37%. Έχουν ενταχθεί  301 έργα. Ενώ από το ΕΣΠΑ και  Εθνικούς πόρους, μετά το 2015 είναι δρομολογημένα, ενταγμένα, σε όλους τους κοινωνικοοικονομικούς τομείς ζωής του τόπου, έργα ύψους 2,5 δις ευρώ.

Και ολοκληρώνοντας ο κ Αγοραστός υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

Εμείς στην «Συμμαχία υπέρ των πολιτών»

Βάζουμε μπροστά την Θεσσαλία

Την Κυριακή θέλουμε ισχυρή εντολή.

Θέλουμε ισχυρή «Συμμαχία υπέρ των πολιτών».

Για να πάει η Θεσσαλία ακόμη πιο ψηλά.

Το να υπηρετείς την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αγώνας αντοχής, υπομονής, επιμονή και αφοσίωσης.

Χτίζουμε όλοι μαζί σήμερα την Θεσσαλία του αύριο

Στις εκλογές της Κυριακής θα κερδίσει η Θεσσαλία.

Το αύριο είναι δικό μας και θα το κερδίσουμε

Ισχυρή εντολή

Ισχυρή Θεσσαλία

ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Στον Δήμο Ελασσόνας υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 65 έργα συνολικού προϋπολογισμού 75.616.100,67€ .

Πιο αναλυτικά στον τομέα του Αθλητισμού στο Δήμο Ελασσόνας δημιουργήσαμε ασφαλείς και σύγχρονες συνθήκες άθλησης για τους συνανθρώπους μας. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Θεσσαλίας βελτίωσε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο  Κλειστό  Γυμναστήριο Ελασσόνας. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν ξύλινα δάπεδα (παρκέ),  αντικαταστάθηκαν οροφές, εγκαταστάθηκαν συστήματα ψύξης-θέρμανσης, ανακαινίστηκαν αποδυτήρια και WC και άλλες εργασίες (χρωματισμοί, ηλεκτροφωτισμός κλπ).

 

Επιπλέον βελτίωσε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Κλειστά Γυμναστήρια:  Βερδικούσιας, Ευαγγελισμού, Δομένικου, Τοποθετήθηκαν ξύλινα δάπεδα (παρκέ), αντικαταστάθηκαν οροφές, εγκαταστάθηκαν συστήματα ψύξης-θέρμανσης, ανακαινίστηκαν αποδυτήρια και WC και άλλες εργασίες (χρωματισμοί, ηλεκτροφωτισμός κλπ).

Επίσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακατασκεύασε τα Γήπεδα Ποδοσφαίρου του Κεντρικού Σταδίου Ελασσόνας, και των Βλαχογιαννίου, Τσαριτσάνης, Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, ώστε να αποκτήσουν αρδευτικό σύστημα, χλοοτάπητα,  καθίσματα στις κερκίδες, ηλεκτροφωτισμό, περιφράξεις,  ανακαινισμένα αποδυτήρια κ.λ.π.. Επιπλέον η Περιφέρεια Θεσσαλίας  κατασκεύασε γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ στις σχολικές αυλές, στο Δομένικο, στον Ευαγγελισμό, στη Βερδικούσια, στο Βλαχογιάννι, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ελασσόνας.

Εκτός από τα έργα 148 πολιτιστικές-αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν  στο Νομό Λάρισας ύψους 250.000€.

-Στον τομέα της Γεωργίας υλοποιείται το έργο Αγροτικής Οδοποιίας “ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ – ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ 1.000.000,00€ και το έργο ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Κ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 830.000,00 €

-Στον τομέα της εκπαίδευσης υλοποιήθηκε το έργο  της ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ 1ου 12/ΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ προϋπολογισμού 4.342.000,00€. Ενώ εξοπλίστηκε με εξοπλισμό  το  ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ προϋπολογισμού 229.659,45€.

Χρηματοδοτήσαμε με 5,5 εκατ. ευρώ συστήματα πληροφορικής, έργο που αφορά στον ψηφιακό εξοπλισμό και θα τοποθετηθεί σε 973 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας ενώ αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 96.000 μαθητές. Για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας θα ωφεληθούν συνολικά 151 σχολικές μονάδες 108 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 43 στην δευτεροβάθμια.

-Στον τομέα των οικιστικών αναπλάσεων υλοποιήθηκαν τα έργα: “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ” προϋπολογισμού 547.350,00 €. Με το έργο αυτό αναβαθμίστηκαν 2 χώροι συνολικής έκτασης 8 στρεμμάτων, που ήταν τελείως υποβαθμισμένοι.

Επίσης υλοποιήθηκε το έργο “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ” προϋπολογισμού 985.000€. Πρόκειται για την ανάπλαση δυο πλατειών της Ελασσόνας, του Βαροσίου και της πλατείας έναντι του παλιού τελωνείου, καθώς και στη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης και των όμορων αυτού πεζοδρόμων στην νοτιοανατολική και νοτιοδυτική πλευρά του Λυκείου Ελασσόνας. Παραδίδονται συνολικά 7.509 τ.μ. αναβαθμισμένων και διαμορφωμένων χώρων στον αστικό ιστό της Ελασσόνας.

-Στον τομέα του Περιβάλλοντος υλοποιήθηκε το έργο:

“ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ  ΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (ΚΑΒΡΟΛΑΚΑΣ –ΞΕΡΙΑΣ-ΠΟΝΤΙΚΑΣ)          400.000,00 €

Ενώ στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος υλοποιείται το έργο

“ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ” προϋπολογισμού 684.357,46 €

-Στον τομέα της Πρόνοιας χρηματοδοτήσαμε το Κέντρο Κοινότητας Ελασσόνας προϋπολογισμού 112.320€.

-Στον τομέα του Τουρισμού –Πολιτισμού υλοποιήσαμε το έργο “ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ” συνολικού προϋπολογισμού 828.995,48€

Άλλα έργα που υλοποιήθηκαν και προάγουν τον πολιτισμό-τουρισμό στην περιοχή της Ελασσόνας:

“ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΥΘΙΟΥ Δ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ” 500.000€

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ Ι.Μ. ΣΠΑΡΜΟΥ  24.500,00€  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ -ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ Ι.Μ.ΣΠΑΡΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ          15.000,00 €

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΚΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΥ  130.000,00 €

 -Στον τομέα ύδρευσης –αποχέτευσης υλοποιούνται 8 έργα συνολικού προϋπολογισμού 7.140.734,18€.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού μας για κάλυψη του  συνόλου των οικισμών με πληθυσμό 2.000-15.000 κατοίκους με έργα συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων, χρηματοδοτήσαμε το έργο:

ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Κ. ΚΡΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ        4.219.574,92 €

Επίσης έργα ύδρευσης που υλοποιούνται στο Νομό στο πλαίσιο της πολιτικής μας για πρόσβαση σε ποιοτικό νερό σε όλους είναι: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ          2.180.000,00 €

ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΡΥΑΣ-ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ 552.845,53 € ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΟ Δ.Δ. ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ 60.280,00 €

ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΜΑΜΑΛΗ” ΣΤΟ Δ.Δ. ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ 50KVA ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΝΟ 4»  47.387,99 €

“ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΙΣΧΥΟΣ 50KVA ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΝΟ 4 ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ « ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΟ Δ.Δ. ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ»”        31.591,74 €

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ “ΑΜΠΕΛΙΑ” ΤΟΥ Δ.Δ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ ΑΠΌ ΤΗ ΘΕΣΗ ΒΑΡΚΟ 24.552,00 €

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 24.502,00€

ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.Λ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Κ. ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ 4.984.999,99 €

 -Στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 38 έργα συνολικού προϋπολογισμού 38.518.350€.

Κατασκευάσαμε κυκλικούς κόμβους για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση. Συγκεκριμένα είναι σε εξέλιξη το έργο:

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗΝ Χ.Θ. 17+800, ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΚΟΖΑΝΗΣ       προϋπολογισμού 2.803.687,67€

Κατασκευάστηκαν ή είναι σε εξέλιξη σημαντικά οδικά έργα όπως:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ 19 ΑΠΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΟΡΙΑ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΠΡΟΣ ΛΟΓΓΑ)  8.000.000,00 €

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΛΙΒΑΔΙ – ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ 11.300.000,00 €

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΡΟΣ ΑΓΡΙΕΛΙΑ 3.000.000,00 €

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ  – ΑΓΡΙΕΛΙΑ 5.000.000,00 €

ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ -ΚΑΡΥΑ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ         500.000,00 €

ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ -ΟΡΙΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ  600.000,00 €

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΌ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ-ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΕΧΡΙ Ι.Μ.ΒΑΛΕΤΣΙΚΟΥ Π.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ (Β’ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ) 600.000,00 €

ΑΠΟΚ/ΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο.ΡΟΔΙΑΣ-ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ 700.000,00 €

ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ 33ο χιλ. ΠΕΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 100.000,00 €

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ-ΛΙΒΑΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ 74.000,00 €

Υλοποιήσαμε οδικά έργα συντηρήσεων –αποκαταστάσεων :

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ (3): ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΕΛΑΣΣΟΝΑ (ΜΕΣΩ ΔΑΜΑΣΙΟΥ) ( Δ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ)   245.000,00 €

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΛΑΡΙΣΑ-ΕΛΑΣΣΟΝΑ (ΜΕΣΩ ΜΕΛΟΥΝΑΣ)-ΟΡΙΑ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ (Δ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ) 1.000.000€

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ (13) : ΜΙΚΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ – ΟΡΙΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ (Δ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ) 244.500,00 €

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ  ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ (3) ΠΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ (13) ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕΣΩ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ : ΓΕΡΑΝΕΙΑ-ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΟ 243.500,00 €

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ (3)(Δ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ)  244.900,00 €

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ 22: ΚΡΑΝΙΑ-ΛΟΥΤΡΟ-ΑΚΡΗ (Δ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ) 700.000,00 €

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ 19: ΑΓΙΟΝΕΡΙ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ (Δ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ) 700.000,00 €

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΌ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΕΩΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΗ ΒΛΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Δ ΔΡΥΜΟΥ 65.000,00 €

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ 550.000,00 €

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΥ ΠΥΘΙΟ-ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ  650.000,00 €

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Π.Ε.Ο ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ ΕΩΣ ΟΡΙΑ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ (ΣΕΡΒΙΑ) 200.000,00 €

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ 19 ΜΕΧΡΙ ΟΡΙΑ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ 1.730.000,00 €

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 26 ΣΤΑ ΟΡΙΑ Δ.Ε ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ 580.000,00 €

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΑΠΌ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ-ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΥΚΙΑΣ-ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ (Δ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ)  611.300,00 €

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΑΠΌ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ-ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ-ΑΜΠΕΛΙΑ ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΒΑΡΚΟΣ” 426.800,00 €

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 4.500.000,00 €

“ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ” 500.000,00 €

Χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται από την Περιφέρεια οι ακόλουθες μελέτες έτσι ώστε να υπάρχει ωριμότητα στην ένταξη και υλοποίηση έργων ενώ ασκούνται πιέσεις το Υπουργείο το οποίο έχει την αρμοδιότητα για την ολοκλήρωση των μελετών του άξονα Κοζάνη -Όρια Νομού.

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ-ΤΥΡΝΑΒΟΣ       700.000,00 €

ΜΕΛΕΤΗ ΕΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ-ΤΜΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑ-ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 900.000,00 €

Έγιναν έργα αποκατάστασης κατολισθήσεων, έργα συντήρησης των οδικών αξόνων του Νομού (ασφαλτικά –σήμανση-στηθαία ασφαλείας) σε όλο το οδικό κύκλωμα αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος είναι προς ένταξη το έργο:

  1. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 117,48 €.
  2. «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση δρόμου από Παλιάμπελα έως διασταύρωση δρόμου Βλαχογιαννίου – Αγριελιάς», 1.000.000 .
  3. Περιφερειακή Οδό της Ελασσόνας, 6.000.000 .

 

Previous ArticleNext Article