Ελασσόνα

«Κύριε Γάτσα ο Όλυμπος πρέπει να ενώνει! Μικροκομματικά παιχνίδια να παίξετε με άλλα θέματα»

Μας εκπλήσσει, για μια ακόμη φορά δυσάρεστα, ο κ. Γάτσας με τις θέσεις του, σε ότι αφορά την Αξιοποίηση του Ολύμπου κι αυτό γιατί ειδικά ο ίδιος, ως υποψήφιος Δήμαρχος, θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται πως ο Όλυμπος ενώνει και σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση. Το μεγαλύτερο, ανεκτίμητο, συγκριτικό πλεονέκτημα του δήμου Ελασσόνας δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο πολιτικής σπέκουλας.

Παραθέσαμε στον κ. Γάτσα μια σειρά από ενέργειες και αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Αποτελέσματα που αναμφίβολα πάνε το θέμα του Ολύμπου πιο μπροστά από την κατάσταση που ήταν παγιωμένη επί δεκαετίες.

Φαίνεται όμως ότι ο κ. Γάτσας σκέφτεται πολύ διαφορετικά. Αντί να αναγνωρίσει τις ενέργειες και να παραθέσει το δικό του σχέδιο, ζητώντας διάλογο και συστράτευση μέσα από τη θέση και το ρόλο που θα δώσει στον καθένα μας ο πολίτης της Ελασσόνας μετά τις εκλογές, εκείνος δείχνει από τώρα το πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Επί της ουσίας:

Ο κ. Γάτσας μπερδεύει τους πολιτειακούς ρόλους. Μας ρωτάει πότε θα υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο, μην έχοντας φυσικά το θάρρος να αναγνωρίσει πως επιτέλους μετά από τόσα χρόνια, καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε. Ο κ. Γάτσας θα πρέπει να απευθυνθεί στην Γραμματεία της κυβέρνησης και στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας για να λάβει την απάντηση που θέλει. Μέχρι τότε, και αν φυσικά το κάνει, μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά και δημόσια για το τι προβλέπει το νέο Προεδρικό Διάταγμα και γιατί βοηθάει τον δήμο Ελασσόνας.

Ο κ. Γάτσας, επίσης, δεν αναφέρεται στην νομιμοποίηση του καταφυγίου

«Χριστάκη», κι αυτό γιατί, προφανώς, δεν θέλει να θυμηθούν οι δημότες της Ελασσόνας πως όταν ο ίδιος βρισκόταν σε θέση ευθύνης είχε αποδεχθεί, όπως και το σύνολο της τότε δημοτικής αρχής, την κατεδάφισή του!

Στην προσπάθεια του ο κ. Γάτσας να μετρήσει τον χρόνο διαφορετικά, κάτι λογικό αφού τα πέντε χρόνια είναι λιγότερα από τα οχτώ που κυβέρνησαν τον δήμο Ελασσόνας, μας ρωτάει για το Παράρτημα του Φορέα Διαχείρισης, αποσιωπώντας πως επιτέλους λήφθηκε η απόφαση από τον Φορέα Διαχείρισης, κάτι που δεν είχε συμβεί, και αυτό, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ρωτάει για την τοποθέτηση του αναβατήρα, χωρίς να αντιλαμβάνεται προφανώς πως η πρόβλεψη της τοποθέτησης του περιέχεται μέσα στο Προεδρικό Διάταγμα που αναμένεται να υπογραφεί!

Ρωτάει επίσης για την συντήρηση των μονοπατιών αγνοώντας πως αρμόδιο όργανο γι’ αυτό είναι ο Φορέας Διαχείρισης, ο οποίος προχωράει στις απαιτούμενες ενέργειες όταν το κρίνει, ο ίδιος, αναγκαίο!

Ρωτάει για το Κέντρο Τουριστικής Προβολής, το οποίο ήδη έχει δρομολογηθεί και μας εγκαλεί για την αξιοποίηση των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού, τις κατασκηνώσεις δηλαδή που εμείς καταφέραμε να κάνουμε περιουσία του Δήμου, όταν η δική του παράταξη και ο ίδιος προσωπικά είχα αποδεχθεί ότι οι κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού ανήκαν πότε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πότε στο Παιδείας!

Τέλος, ο κ. Γάτσας, εκτός της άγνοιας που επιδεικνύει για τόσο σημαντικά θέματα, επιλέγει να προσωποποιήσει κάποιες επιλογές μας, με τρόπο ανήθικο.

Τιμούμε όλους όσους προσέφεραν στην υπόθεση του Ολύμπου και όχι μόνο. Τιμούμε τον κ. Ζάγκα, την κα Φτίκα, την Μαρία Μαμάρα, αναγνωρίζουμε την προσφορά τους και φυσικά είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε, με αυτούς, αλλά και με όποιους ακόμα χρειάζεται, για να πάμε τον δήμο μας ακόμα πιο μπροστά. Η διαφορετική προσέγγιση σε ορισμένα θέματα δεν σημαίνει και εχθρότητα, όπως εμμέσως πλην σαφώς επιχειρεί να παρουσιάσει ο κ. Γάτσας, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε, ενδεχομένως, να έχει μικροκομματικά οφέλη. Δεν εκδιώξαμε κανέναν και τιμούμε όλους τους ανθρώπους, απλά κάναμε τις δικές μας επιλογές, και δεν αποκλείουμε κανέναν. Προς ενημέρωση, τόσο του ίδιου του κ, Γάτσα, όσο και των συμπολιτών μας, εκτός από την μελέτη-καταγραφή του συμπατριώτη μας κ. Ζάγκα υπάρχουν και άλλες μελέτες, τις οποίες θα ήταν σκόπιμο και χρήσιμο να γνώριζε ο κ. Γάτσας.

Απ’ ότι φαίνεται είναι πολλά εκείνα που αγνοεί ο κ. Γάτσας σε ότι αφορά τον αγώνα για την Αξιοποίηση του Ολύμπου. Με χαρά, αλλά και υποχρέωση λόγω του ρόλου μας, να τον ενημερώσουμε και να ακούσουμε τις δικές του προτάσεις για τα επόμενα βήματα. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι να διαθέτει προτάσεις…

 

Previous ArticleNext Article