Λάρισα

Κόκκαλης: παράτασης της ισχύουσας ρύθμισης των 36 δόσεων στη ΔΕΗ

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλειος Κόκκαλης στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη, σχετικά με τις μαζικές διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ και την ανάγκη παράτασης της ισχύουσας ρύθμισης των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή αλλά και της επανένταξης σ’ αυτήν των καταναλωτών που για οικονομικούς λόγους την έχασαν.

Συγκεκριμένα ο κ.Κόκκαλης στην αναφορά του επισημαίνει:

Η πολύ χαμηλή ανταπόκριση των καταναλωτών στο πρόγραμμα διακανονισμού των οφειλών άνοιξε το δρόμο για μαζικές διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ. Αν και περισσότεροι από 400.000 καταναλωτές ρύθμισαν στη ΔΕΗ χρέη πάνω από 1,1 δισ. Ευρώ, εκμεταλλευόμενοι την τρέχουσα ρύθμιση των 36 δόσεων που λήγει στις 30-9-2016, εντούτοις δεν έχει ενταχθεί ούτε το 50% των ανεξόφλητων οφειλών. Και αυτό κυρίως γιατί αδυνατούν λόγω πλήρους οικονομικής δυσπραγίας ή ρευστότητας να ενταχθούν ή να διατηρήσουν τη ρύθμιση.

Ενόψει της λήξης του προγράμματος, επιχειρήσεις, επαγγελματίες αλλά και νοικοκυριά ζητούν την παράταση του προγράμματος για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή και με χαλάρωση των κριτηρίων, δεδομένου ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιθυμούν και μπορούν, αν υπάρξουν ευνοϊκότεροι όροι, να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τη ΔΕΗ.

Με δεδομένη την επελθούσα κρίση και τη δύσκολή οικονομική συγκυρία θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να διευκολυνθεί η επιβίωση και η διατήρηση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών. Διότι με την διακοπή του ρεύματος οδηγούμε πολλούς συμπολίτες μας στην εξαθλίωση τους. Για τους παραπάνω λόγους είναι επιβαλλόμενη η παράταση της ισχύουσας ρύθμισης αλλά και η επανένταξη σ’ αυτήν των καταναλωτών που για οικονομικούς λόγους την έχασαν.

Η παράταση αυτή θα προσδώσει οφέλη και στη ΔΕΗ αφού θα οδηγήσει στην ανάσχεση του ρυθμού αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και στην είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων από τα οφειλόμενα.

Previous ArticleNext Article